Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура

...
Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Не виждам как военното разузнаване може да бъде извадено от МО

Военното разузнаване работи извънредно добре и е доста значима конструкция на системата на Министерството на защитата (МО), не виждам по какъв начин може бъде извадено от МО.

Това сподели пред публицисти отрасловият министър Тодор Тагарев и уточни, че е в всекидневен контакт с управлението, тъй като войната е доста близо до страната ни, написа Българска телеграфна агенция.

Вариантите, които ще потърсят депутатите, би трябвало да обезпечат действие на тази част от разследващите ни структури в полза на защитата, армията и министъра на защитата, без значение кой е “, разяснява Тагарев.

Вчера стана ясно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи концепцията за сливането на военното с цивилното разузнаване. Тя беше стартирана от ПП-ДБ.
По думите му НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море
без да участва с военни кораби, само че участва със самолети, разследваща информация.

Военният министър разяснява и тематиката с експулсирането на предстоятеля на Руската православна черква в София и двама беларуски свещеници поради опасност за националната сигурност.

Нашите служби имат задоволително безапелационна информация, с цел да изискат това експулсиране, съобщи той.

Изключено е Полша да спре военната помощ за Украйна. Полша е от съдружниците в НАТО и Европейски Съюз, които най-добре схващат какво е да бъдеш обект на съветска експанзия, дружно с балтийските страни, сподели министърът във връзка изказване на полския министър председател Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР