Военното ръководство на Израел завърши разработването на план за сухопътна

...
Военното ръководство на Израел завърши разработването на план за сухопътна
Коментари Харесай

New York Times: Нетаняху разгневи военните с отказ да подпише плана за сухопътна операция

Военното управление на Израел приключи създаването на проект за сухопътна интервенция в линията Газа, само че министър председателят Бенямин Нетаняху отхвърли да го подпише, което провокира неодобрение измежду военните. Това заяви The New York Times, базирайки се на лични източници. Според изданието, преди да утвърди началото на интервенцията, Бенямин Нетаняху има намерение да реализира единомислещо утвърждение на тактиката в Министерството на защитата.

Позовавайки се на израелски публични лица и офицери, The New York Times написа, че един от най-важните въпроси при създаването на проекта за интервенция в линията Газа е ориста на хората, хванати от бойци на палестинското придвижване " Хамас "  и прогонени в анклава. Израелските управляващи се стремят да дадат повече време на Катар, който договаря за освобождението на заложниците.

Според New York Times, някои военни показват неодобрение от решението за отсрочване на началото на интервенцията, тъй като се притесняват, че договарянията няма да доведат до на никое място. Четирима заложници към този момент са освободени с посредничеството на Катар и Египет. Общо съгласно Израел в линията Газа има 224 заложници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР