Военнослужещи от запаса и резерва, членове на военно-патриотичните съюзи и

...
Военнослужещи от запаса и резерва, членове на военно-патриотичните съюзи и
Коментари Харесай

Активни и заслужили членове на военно-патриотичните съюзи и организации бяха наградени в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия

Военнослужещи от запаса и запаса, членове на военно-патриотичните съюзи и организации бяха наградени от министъра на защитата Драгомир Заков и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов през днешния ден, 3 май.

Тържествената гала в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска се състоя в Министерството на защитата, в наличието на политическото и военното управление. Наградите бяха връчени за принос към защитата на страната и дейна обществено-значима и военно-родолюбива активност и провокираха доста неспокойствие.

„ Благодарение на всеотдайността на членовете на военно-патриотичните съюзи и организации е все по този начин жива връзката сред българския народ и армията “, това сподели в приветствието си на церемонията министърът на защитата Драгомир Заков. Той се обърна към присъстващите с думите, че управлението на Министерството на защитата намира опора и коректив в насъбрания от тях опит, експертиза и оценка за положението на Българската войска и бъдещото й развиване.

„ Благодаря на представителите на военно-патриотичните съюзи за самоотвержеността им и дейна позиция по проблемите на развиването на въоръжените сили. През последните години за защита се отделят от ден на ден средства и запаси. Задачата ни е тези запаси да доведат до съвременни отбранителни качества. Докато аз съм министър на защитата, в лицето на военното и политическото управление, Вие ще имате хора, които ще се пробват да вземат решение проблемите, а не да ги отсрочват “, сподели още министър Заков.

„ Ако през днешния ден в Българската войска служат мъже и дами, които носят с чест армейския пагон, а аз Ви убеждавам, че това е по този начин, то е значително поради хора като вас. С вашата безрезервност, борбенoст, дух, безкомпромисно гонене на задачите и дилемите, висок професионализъм, днешната войска е това, което вие сте завещали. Днес ние се стремим да потвърдим, че не отстъпваме на вашата отговорност към сигурността и защитата на страната “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той уточни, че военнослужещите, които през днешния ден са в редиците на Българската войска, също като своите прародители имат упоритостта да развиват отбранителните качества на Въоръжените сили, а освен да ги поддържат. „ Работим, също като вас, с цел да сме съответни на провокациите, пред които ни изправя съвремието, а те по никакъв начин не са малко “, акцентира началникът на защитата.
Адмирал Ефтимов бе безапелационен, че всяко потомство офицери, сержанти и бойци служи в друга геополитическа конюнктура и се изправя пред разнообразни компликации и провокации. Общото сред тях обаче е характерът, който се изисква от военнослужещите. „ За нашата специалност, която е и наша задача, са нужни съществени познания и изострено възприятие за отговорност. Нужна е мощ на духа, мотивация за военна работа, предпочитание и усърдие за победа и триумфи “, съобщи той.

В слово-отговор о.з. военачалник Златан Стойков, ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, от името на наградените, благодари на управлението на Министерството на защитата и на Щаба на защитата. „ Приемаме премиите като израз на почитание за труда, който влагаме в обществено-полезната активност, военно-патриотичното образование на подрастващото потомство и съхранението на паметта на нашите предшественици. Приемаме ги и като израз на почитание към всички членове на организациите – това са наши сътрудници, които отдадоха най-хубавите си години, с цел да съществува Българската войска, отдадоха своите сили за присъединението ни към структурите на НАТО и Европейския съюз. Част от тях интензивно участваха в подготовката на подразделенията на типовете въоръжени сили за присъединяване в интервенциите в Камбоджа, Косово, Босна и Херцеговина, Ирак и Афганистан “, уточни о.з. военачалник Стойков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР