Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне дете и майка,

...
Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне дете и майка,
Коментари Харесай

НОВИТЕ ГЕРОИ! Наши военни спасиха от удавяне майка и дете, паднали в шахта с вода

Военнослужещи от Военновъздушните сили избавиха от удавяне дете и майка, оповестяват на фейсбук страницата си от Военновъздушни сили.
Инцидентът, приключил с сполучлив край се случва в центъра на гр. Долна Митрополия на 31.05.2023 година Дете пропада в дълбока ВиК шахта цялостна с вода. Майката на детето се пробва да го извади и също пропада в шахтата. Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев се оказват наоколо до мястото и чуват крясъци за помощ от очевидци на случая.
Двамата военнослужещи незабавно се отзовават и подхващат дейности за избавяне на детето, което едвам се е държало на повърхността на водата. В комплицираната обстановка военнослужещите съумяват да работят оптимално бързо, съответно и уверено, и съумяват да спасят детето.
Едва откакто го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С огромни старания военнослужещите съумяват да извадят от шахтата и дамата.
Уплашени, само че живи и невредими потърпевшите са били откарани за обзор в гр. Плевен.
На мястото на случая госпожа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала признателност на военнослужещите за бързата им, съответна и животоспасяваща реакция.
Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се образоват в курс за придобиване на военна подготовка „ Младши сержант – първи модул “.
Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, подхванатите бързи и съответни дейности. Благодарение на тяхната увереност и непреклонност в тази сериозна обстановка, този трагичен случай приключи с добър край и два човешки живота бяха избавени.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР