Военнослужещи от Военно формирование 54 990 – Враца се включват

...
Военнослужещи от Военно формирование 54 990 – Враца се включват
Коментари Харесай

Военни помагат за разчистването на Враца

Военнослужещи от Военно формирование 54 990 – Враца се включват в отстраняването на вредите от ураганния вятър във Враца, оповестиха от Община Враца. В взаимна акция 30-те военни и спешни екипи предпочитано отстраняват паднали или изкоренени дървета, надвиснали покривни структури, керемиди и предмети, които заплашват живота и здравето на преминаващите.

В част от обитаемоте места на Враца и кварталите има от време на време спиране на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното сдружение не престават работа.

Към момента проблем с електрозахранването има в село Лиляче и кв. „ Кулата “, където вятърът се е усилил през последните часове. В локалната администрация са получени десетки сигнали за паднали дървета, външни изолации на жилищни здания, стълбове на уличното осветяване, пътни знаци, прекратени електропроводници и детайли от инфраструктурата.

Все още не е отстранена повредата по контактната мрежа на тролейбусния превоз, получена от падналата част от покрива на Великотърновския университет, само че всички линии се извършват по график, прецизираха още от Община Враца.

Второ денонощие поривите напразно са още веднъж с огромен интензитет, със скорост над 130 км/ч. Заради проблеми с електрозахранването и за запазване от произшествия, днешният ден в Община Враца бе разгласен за неучебен. През деня са прекратени и събития, които се организират навън.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР