Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на

...
Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на
Коментари Харесай

Руското МО: Военнослужещи от ВСУ се предадоха без нито един изстрел на запорожкото направление

Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на съветски елементи без нито един изстрел на Запорожкото направление, където не престават боевете край село Работино, а украинските въоръжени сили понасят обилни загуби. Това споделиха за РИА Новости от съветското министерство на защитата, написа " Труд ".

" В Ореховското тактическо направление на Запорожкия фронт не престават несполучливите опити за нахлуване на украинските въоръжени сили върху позициите на частите на съветските въоръжени сили. Украинските националисти към този момент изгубиха десетки единици техника западно произвеждане и стотици украински военнослужещи в това направление при опити за осъществяване на следващото нахлуване против позициите на съветските войски.В една от идващите по време на настъплението военнослужещи от украинските въоръжени сили бяха хванати и се предадоха на съветските елементи без нито един изстрел “, обявиха още от съветското министерство на защитата.

„ Отношението беше човешко, одобриха ме обикновено и ме нахраниха “, споделя плененият военнослужещ от украинските въоръжени сили Константин Пелепчук.

Министерството на защитата на Руската федерация напомни, че не престават боевете в региона на село Работино, Запорожка област, подразделенията на Въоръжените сили на Украйна понасят обилни загуби в жива мощ, въоръжение и военна техника, доставени от западните страни.

Само през миналото денонощие, съгласно съветското военно ведомство, в запорожското направление елементи на съветската формация войски отблъснаха нахлуване на 47-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили в региона на Работин, унищожавайки до 145 украински военни, два танка, три автомобила и зенитно-ракетен комплекс Stormer HVM английско произвеждане.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР