Военноморският флот на Великобритания ще придружава корабите под британски флаг,

...
Военноморският флот на Великобритания ще придружава корабите под британски флаг,
Коментари Харесай

Британските кораби ще са с боен екскорт в Персийския залив

Военноморският флот на Англия ще съпровожда корабите под английски байрак, с цел да обезпечи свободното им прекосяване през Ормузкия пролив.
Решението за боен конвой е взето след среща на английското държавно управление, разискало обстановката в Персийския залив, оповестява BBC.
" Кралският флот има задачата да съпровожда кораби, плаващи под английски байрак, през Ормузкия пролив, или поотделно, или в групи, в случай че би трябвало да се обърне задоволително внимание на тяхното прекосяване ", сподели представител на новото държавно управление на Борис Джонсън.
" Свободата на корабоплаването е от решаващо значение за международната комерсиална система и международната стопанска система и ние ще създадем всичко допустимо да я защитим ", добави служителят в изказване, представено от в. Guardian.
Собствениците на кораби са посъветвани да показват детайлности за маршрутите на придвижване, тъй че фрегатата HMS Montrose да може да ги ескортира.
Действията са в отговор на арестувания от Иран транспортен съд под английски байрак Stena Impero(линк). Собственикът на кораба увери, че хората от екипажа са в сигурност и сътрудничат на иранските управляващи.
HMS Montrose сега е ситуиран в района, с цел да подсигурява свободното придвижване на английските кораби. По-рано този месец корабът беше заставен да попречи на три ирански катера да завземат английски петролен танкер.
Англия се пробва да образува европейска задача за морска отбрана, с цел да обезпечи безвредно мореплаване през пролива след завземането на нейния танкер от Иран, което Обединеното кралство разказва като " държавно пиратство ".
Франция, Италия и Дания поддържат концепцията, обявиха трима дипломати от Европейски Съюз във вторник, само че Германия съобщи, че е прекомерно рано да се разисква по какъв начин може да взе участие.
Иран също даде обещание да подсигури пролива, а заместник-министърът на външните работи Абас Аракчи увери, че ислямската република няма да допусне никакви разстройства в корабоплаването там, съгласно иранската държавна осведомителна организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР