Военноморските сили на САЩ ще предприемат по-агресивна стратегия срещу Русия

...
Военноморските сили на САЩ ще предприемат по-агресивна стратегия срещу Русия
Коментари Харесай

САЩ готви морски щурм срещу Русия и Китай

Военноморските сили на Съединени американски щати ще подхващат " по-агресивна " тактика против Русия и Китай, написа английският „ Гърдиън “, като се базира на огромен отчет от командването на морската пехота на Съединени американски щати, флота и бреговата защита.

В отчета се споделя, че Москва и Пекин са се трансформирали в " решителни противници " на Вашингтон, а Китай съставлява " най-сериозната дълготрайна стратегическа опасност ".

" Нашите военноморски сили, ситуирани по целия свят, си взаимодействат всекидневно с китайски и съветски военни кораби и самолети ", се споделя в отчета.

В документите на Пентагона се показва, че при положение на война, и Китай, и Русия евентуално ще се опитат първи да се настанят на територията на хипотетичния спор - преди Съединени американски щати и техните съдружници да могат дейно да отговорят.

За да поддържа стратегическо преимущество, Вашингтон възнамерява да модернизира военноморските си сили с по-малки, по-маневрени и даже отдалечено следени кораби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР