Военномедицинската академия отбеляза тържествено 132-ата годишнина от нейното създаване. Министърът

...
Военномедицинската академия отбеляза тържествено 132-ата годишнина от нейното създаване. Министърът
Коментари Харесай

Тагарев за 132-годишнината от създаването на ВМА: Ценим работата, усилията и грижите ви

Военномедицинската академия означи тържествено 132-ата годишнина от нейното основаване. Министърът на защитата Тодор Тагарев одобри почетния часовой на Националната гвардейска част, издигнат в чест на празника. Пред Паметника на починалите медицински чинове бяха положени венци и цветя от политическото и военното управление на Министерството на защитата, вицепрезидента на  България Илияна Йотова , министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков.

„ Министерството на защитата високо цени работата, напъните и всеобхватните грижи, които всекидневно полагате за живота и здравето на българските военнослужещи “, се споделя в поздравлението на министър Тагарев към управлението и колектива на ВМА. „ Научното и професионално израстване на екипа , в комбиниране с напъните за рационализация, софтуерно възобновяване, въвеждане и използване на международните постижения в медицината отреждат на Военномедицинска академия водещо място и в системата на националното опазване на здравето като авторитетна институция , задаваща високи стандарти за диагностика , лекуване и рехабилитация “, акцентира министър Тагарев.
 МО, пресцентър
„ За мен е чест и горделивост да ви поздравя по случай рождения ден – 132 години от основаването на Военномедицинска академия, и да изразя благодарността на всички военнослужещи и цивилни чиновници от Българската войска за грижата, вниманието и отношението, които имате към нас. Вашият професионализъм, познания и умения на международно равнище поддържат физическото и психическото положение на мъжете и дамите в униформа, с цел да могат те с убеденост да извършват воинския си дълг “, обърна се началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов към персоналния състав на ВМА. Той изрече своята благодарност към военните медици за това, че те постоянно са до Българската войска в спокойно и във военно време - във формированията, на полигоните и на плавания, при учения и подготовки, в задачи и интервенции в чужбина.

„ Иска ми се Българската войска да следва модела на развиване на Военномедицинска академия , да се радваме на същия публичен консенсус и да ни дават същия приоритет, да имаме същия ритъм на развиване на въоръжение, техника и рационализация, да бъдем по този начин привлекателни за младежите и военната специалност да притегля с благоприятни условия за личностно и професионално развиване. Работим в тази тенденция и следваме модела на ВМА “, означи адмирал Ефтимов.
 МО, пресцентър
„ Успяхме да създадем Военномедицинската академия най-високотехнологичната болница в България , най-добре квалифицираните фрагменти на международно равнище и да образоваме лични фрагменти “, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски. „ Колеги, вие продължавате да бъдете огромната вяра за доста нуждаещи се със сърцатата си работа и човещина, с вярата отсега нататък и с персоналния си образец, който давате на идващите след нас генерации цивилни и военни медици “. С тези думи той благодари на персоналния състав на ВМА за техния безрезервен труд.

За високи професионални достижения по време на тържественото заседание във ВМА заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов връчи награди от името на министъра на защитата на медици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР