Военномедицинска академия /ВМА/ ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския

...
Военномедицинска академия /ВМА/ ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския
Коментари Харесай

Европейски ден на донорството: ВМА изказва признателност към близките на донорите

Военномедицинска академия /ВМА/ ще се организира обичайното отбелязване на Европейския ден на донорството , оповестиха от здравното заведение. Това ще се случи през днешния ден от 11:00 часа в централно предверие на болничното заведение.

Ежегодно Съветът на Европа провежда акцията за повишение осведомеността за значимостта на донорството и трансплантацията на органи като опция за избавяне и възстановяване на животи.

По традиция, на този ден ВМА изрича своята благодарност и признателност към околните на донорите, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите . Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния развой .

Тази година „ Дървото на живота ” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на 10 души, дали през 2023 година късмет за втори живот на пациенти във ВМА .
На събитието са поканени да участват представители на Министерство на защитата, Министерство на здравеопазването, ИА „ Медицински контрол ”, водачи от 16-та транспортна авиобаза „ Враждебна ”, които са неизменима част от редица донорски обстановки, както и пациенти, трансплантирани във ВМА.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР