Миналия месец потребителите на Windows 11 съобщиха за разочарованието си

...
Миналия месец потребителите на Windows 11 съобщиха за разочарованието си
Коментари Харесай

Microsoft, чрез пач за Edge, премахна възможността за инсталиране на Copilot на компютрите с Windows 11 без знанието на потребителя

Миналия месец потребителите на Windows 11 оповестиха за разочарованието си по отношение на инсталирането на приложението Copilot на техните устройства без тяхно познание. Microsoft пусна пач за Edge, който отстранява софтуера от засегнатите компютри.

Корпорацията изясни инсталацията без предизвестие като неточност и даде обещание да в профил казуса, като отстрани Copilot от „ определени потребителски устройства “.

Актуализацията на Edge 124.0.2478.67 отстранява пакета Microsoft chat provider for Copilot in Windows от засегнатите устройства. След това потребителите ще виждат Copilot повече в листата с конфигурирани приложения, само че друга идна актуализация ще отстрани изцяло съставния елемент.

През март някои консуматори на Windows 11 откриха, че Microsoft автоматизирано е конфигурирал Copilot на техните компютри, без единодушието им. Приложението се появи в настройките, само че нямаше никакви функционалности. По създание, появилата се връзка беше неактивна.

Приложението може да бъде отстранено благодарение на общоприетите принадлежности на Windows, само че потребителите показаха недоволството си от това, че Microsoft конфигурира софтуера без тяхно познание. Някои даже допуснаха, че това е методът на корпорацията да събира повече потребителски данни, само че корпорацията отхвърли тази информация.

Microsoft увери, че казусът е зародил заради погрешно инсталирания пакет с актуализации. Той добави, че Copilot не работи във фонов режим и не извършва какъвто и да е код. Пакетът имаше за цел да приготви някои компютри с Windows 11 за бъдещата поддръжка на Windows Copilot, само че не на всички устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР