Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се е сезирала за инцидента със

...
Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се е сезирала за инцидента със
Коментари Харесай

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се сезира за инцидента със самолета „Спартан”


Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се е сезирала за случая със аероплан „ Спартан “. Това съобщи за предаването „ Тази събота” по bTV зам.-министърът на защитата Анатолий Величков. Започнато е досъдебно произвеждане. След образователна маневра на летище Граф Игнатиево са нанесени материални вреди на военно транспортния уред.
Няма потърпевши военнослужещи от екипажа на самолета, а вредите са по корпуса му. По думите на зам.-министъра със случая се е заело профилираното звено на работа „ Военна полиция”.
Предстои събиране на данни и материални доказателства, с цел да се откри имало ли е рискови условия. Трябва да се установи още дали е имало повреди или отклонения в режимите на работа на съотвените системи и елементи.
„ Трябва да бъде направен отчет в границите на месец по закон и да се рапортува на министъра на защитата ", разяснява Величков. Според него е допустимо мощният вятър да е причина за произшествието.
„ Мога единствено да потвърдя, че в интернет средата се появиха известия и за градивните характерности на самолетите „ Спартан” C-27J, които за някои от експертите е известно, че имат изнесен ниско център на тежестта, което основава избрани характерни условия при управление”, добави зам.-министърът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР