Военният самолет "Спартан" излетя от летище Безмер към София с

...
Военният самолет "Спартан" излетя от летище Безмер към София с
Коментари Харесай

Извънредни новини за най-тежко пострадалите при фаталното меле до Лесово СНИМКИ

Военният аероплан "Спартан " излетя от летище Безмер към София с двете дами, които пострадаха тежко в злополуката при Лесово.

Преместването им в столичната болница "Пирогов " се забави с над два часа поради утежняване на положението им.

Те бяха приети в болница в реанимацията на МБАЛ-Ямбол, в следобедните часове беше изработен опит за превозването им, само че положението им се утежни и дамите бяха върнати в здравното заведение за спомагателна стабилизация.

Рано тази заран бус се вряза челно в спрял на платното камион на пътя "Лесово-Елхово'.



Снимки: БГНЕС

При случая починаха трима души, а 16 бяха ранени. За лекуване в болница остават 11 потърпевши. Сред починалите е водачът на буса, на място са умряли още двама мъже.

Според прокуратурата, водещата версия е рисково прекъсване. Шофьорът на тира е задремал на пътното платно и очевидно другият лидер не е съумял да го види. Така се врязва челно в него и умира на място.

Шофьорът на тира е украински жител, арестуван е за 24 ч., ще му бъде повдигнато обвиняване за причиняване на злополука по несъобразителност, само че прокуратурата ще желаят по-тежка мярка.

Преди да бъде отведен от служителите на реда, водачът на камиона отхвърли виновността си. "Най-вероятно се касае за отмора на лидера на пътя без причина. И той по този метод основава заплаха за придвижването.

Това, което знаем, по първичните показания на някои от пасажерите, е, че в последния миг водачът на микробуса е видял спрелия тир на пътното платно ", изясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Шест часа след злополуката бусът беше изтеглен с Пътна помощ, а минути по-късно пътят беше отворен за придвижване. Граничният пункт не спря работа, само че товарния товарния трафик беше стеснен.

Всъщност колона от камиони не е имало, каквато беше първичната информация от прокуратурата. На място пристигна и здравният министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР