Военният репортер на CNN Фредерик Плейтген разказа от първо лице

...
Военният репортер на CNN Фредерик Плейтген разказа от първо лице
Коментари Харесай

Военен репортер на CNN: Мъртви руски войници лежат на фронта, части от тела... Шокиращо

Военният кореспондент на CNN Фредерик Плейтген описа от първо лице какво е ситуацията на фронта в Украйна, където към този момент от близо 2 години се води пълномащабна война, стартирана от Владимир Путин.

Плейтген първо описа за посещаване при украински военни в звено за безпилотни апарати. „ Това, което също ме изненада и в действителност беше шокиращо, е какъв брой доста руснаци умират. Огромен брой хора умират от офанзиви с дронове “, съобщи немският публицист, представен от focus.de.

Плейтген описа за двама съветски бойци, които са били отделени от главната си група, и просто са чакали гибелта, преследвани от украински бойни дронове. „ Гледаха към дроновете и знаеха, че скоро всичко ще свърши за тях. Наистина е шокиращо “, съобщи журналистът, който от съображения за сигурност не разкри коя част на фронта е посетил.

„ Но това, което ме шокира най-вече, изключително в региона, който преди малко видяхме, е какъв брой доста трупове лежат в близост. Така че, в случай че погледнете там, от другата страна, всичко е цялостно с мъртви руснаци, елементи от тела, елементи от транспортни средства, нищо не се разчиства... “, показа Плейтген. По отношение на украинската войска той разкри, че огромният ѝ проблем е неналичието на муниции и умората измежду военнослужещите.

По данни на Киев от началото на нашествието 400 000 съветски бойци са били отстранени на украинска земя. Тези данни не са доказани от самостоятелни източници.

 

В момента в Киев интензивно се разисква законът за мобилизацията, тъй като воюващите на фронта към този момент са изтощени и е нужно да бъдат заменени. Русия има голям капацитет да активизира човешка мощ - подобен, с какъвто Украйна не разполага. За Владимир Путин човешките загуби, които дава неговата войска, не са от голяма важност, стига да бъдат реализирани задачите му.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР