Военният министър Тодор Тагарев не е по никакъв начин впечатлен

...
Военният министър Тодор Тагарев не е по никакъв начин впечатлен
Коментари Харесай

Тодор Тагарев се присмя на руските изтребители над Черно море: Пиар ход на Путин!

Военният министър Тодор Тагарев не е по никакъв метод впечатлен от поръчката на Владимир Путин да изпрати патрули от МиГ-31, въоръжени с ракети „ Кинжал “, над Черно море. Заявката бе дадени преди дни, а и през днешния ден английското военно разузнаване показва, че това към този момент се случва, предава Лупа.
Тагарев обаче е уверен, че поръчката на Русия и по-специално на президента Путин е по-скоро PR ход и то ориентиран към вътрешното осведомително пространство. Кинжалите се продават на елементарния руснак като нещо като някаква изключителна система, която не може да бъде спряна и победена, а това не е правилно.
Видяхме по какъв начин украинците обезвреждат кинжали с елементарните система Patriot, изясни Тагарев. Така че – „ в този момент нищо не трансформира обстановката за нас. А и не е нищо ново на процедура, защото това съветски самолети да летят над Черно море освен се е случвало действително, само че и се случва сега “, изясни Тагарев. „ Русия прави такива дейности по този начин или другояче “ и това е следващата провокация, осведомителна, уточни Тодор Тагарев.
Проектът за почистване от мини на Черно море, взаимно с Румъния и Турция, има за цел с изключение на да направи водите безвредни за гражданските плавателни съдове и да изпрати обръщение към Русия да изтегли военните си кораби отвън неутралните териториални води. Тагарев изясни и че се надява повече РФ да не афишира специфични зони на военни учения, които се простират върху нашата зона за икономическо деяние, а и при предходната такава акция е имало действително военни учения едвам за няколко дни, макар че предизвестието е било за доста по-дълго време.
Напрежението в Близкия изток не е трансформирало фокуса в НАТО и той остава сигурността на източния фланг. България продължава да работи взаимно със съдружниците.
В момента не се преглеждат благоприятни условия за подкрепяне в допълнение на Украйна с налични в складовете ни неща, само че Тагарев се надява български компании да съумеят да се включат в прозореца за включване в планове, общоевропейски, за възобновяване на производството и на мощностите за произвеждане на муниции. Този прозорец е към 8 седмица.
Акцент в потребностите на Украйна са противовъздушните системи за защита, с цел да защищити мирното си население през зимата от офанзивите на съветската войска. Така че в това отношение ние не можем да помогнем на Украйна, защото „ не разполагаме със модерни Противовъздушна отбрана системи “. Евентуално би могло да се намерения за по-стари системи, само че Тагарев категорично акцентира, че не става въпрос за С-300 или други сходни. По отношение на решението на закупуване на страйкъри, което депутатите не съумяха да вкарат в дневния си ред преди предизборната почивка на Народното събрание, както Тодор Тагарев искаше, през днешния ден военният министър изясни, че продължава да би трябвало да се работи в къси периоди и извънредно експедитивно. В това отношение МО си е свършило работата и всичко зависи от самите депутати. „ Ние оптимално бързо придвижихме плана и се надявам оптимално бързо деяние на Народно събрание с цел да може този план за рационализация да се реализира тази година. “
По тематиката за напрежението в Близкия изток, Тодор Тагарев не изключва акции за провокация и на наша територия от страна на „ Хамас “, само че акцентира че е работа на службите да наблюдават. Към момента няма учредения за опасения.
Следи се обстановката с мигрантския поток, въпреки всичко първо място Газа граничи с Египет. Няма признаци за вълна от мигранти. В момента обстановката и в този аспект е нормален, като се чака с настъпването на зимата така наречен Балкански маршрут да стартира да се употребява по-малко.
С или без Шенген ние сме подготвени да защитим нашите граници. Тази подготвеност няма директно отношение към процеса на приемането ни в шенгенското пространство.
Никой не приказва за отваряне на нашите граници, а да затвори други, а и съгласно Тагарев, разделянето в Европа не е в полза на никого – нито на страните от Шенген, нито на България. Но приемането ни в Шенген е въпрос на политическо решение.
И сега с над 400 военнослужещи българската войска подкрепя Министерство на вътрешните работи за защита на границата ни. Ако се наложи ще засилим помощта, увери Тагарев.
Не чакам, а и не предстои на смяна политиката на НАТО за невмешателство в спора в Близкия изток. Няма претенции за помощ, в това число и филантропична, към България не са отправяни.
В края на изявлението Тагарев съобщи, че не е обмислял и не обмисля да подава оставка, макар многочислените претенции, които бяха от страна на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. След ротацията обаче Тагарев съобщи, че „ ще намерения дали да остане боен министър “, откакто види по какъв начин ще бъде конфигуриран кабинетът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР