Военният министър Стефан Янев заяви на извънредното заседание в парламента,

...
Военният министър Стефан Янев заяви на извънредното заседание в парламента,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нито един български войник няма да вземе участие в Украйна, да се готвят за защита на родината

Военният министър Стефан Янев съобщи на изключителното съвещание в Народното събрание, че нито един български боец няма да вземе присъединяване в Украйна, в случай че се стигне до военни дейности от страна на Русия, без да има решение на Народното събрание или на Министерския съвет. Той предизвести всички в армията да се готвят за отбрана на родината.

" Всички в страната считат, че надали не България е на прага на трагичен спор на нейна територия или на непозната територия. Всъщност ние приказваме за ограничения, които страната ни е в положение да предприеме ", сподели още Янев. Той разясни, че България ще продължи да разчита на дипломатическите старания за превъзмогване на рецесията. По думите му България към този момент не желае да бъде просто потребител на сигурност, а пълновръстен и пълностоен член на НАТО, заради което от държавното управление са потърсили най-хубавата алтернатива.
" Взехме решение, дружно с дипломатическите старания, България да направи стъпка в посока на развиване на личния си защитителен капацитет в посока подготовка на батальонна бойна група от български войски, под българско командване, с потребление на националната командна верига, което да бъде и нашата позиция в границите на обсъжданите ограничения в НАТО ", сподели още Стефан Янев. Военният министър сподели още, че страната ни не планува ескалация, проекти за отбрана на националната територия, нито проекти въпросният контингент да отиде отвън България. Той призна, че поради редовно недофинансиране съществуват дефицити и неефективно действие на системата за защита.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР