Военният министър посети пребития командос от село ВойводиновоЗапочва събаряне на

...
Военният министър посети пребития командос от село ВойводиновоЗапочва събаряне на
Коментари Харесай

Борят с програма циганската престъпност

Военният министър посети пребития командос от село Войводиново


Започва срутване на противозаконните къщи


Ще внеса в Министерски съвет програмата на патриотите за справяне с циганската престъпност, съобщи пред “Труд ” военният министър Красимир Каракачанов. Той посети Войводиново, с цел да разиска с кмета на общината, както и с регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи какви ограничения ще вземат откакто двама роми пребиха боен на Йордановден в пловдивското село.

“Крайно време е да се ползва програмата на Патриотите за справяне с циганската престъпност. Не може една несоциализирана група да обикаля и бие наред. Това не може да продължава. Случаят с бития боен е следващият, който демонстрира, че е време е да спрем да се съобразяваме с всевъзможни брюкселски служители или забележки от измислени правозащитници ”, разяснява Каракачанов. “Труд ” научи, че от година и половина програмата на патриотите стои на трупчета, поради опасения на външното и на правосъдното министерство, че правозащитниците незабавно щели да разгласят документа на патриотите за дискриманационен.

Програмата планува ромите, които не работят, или не пускат децата си на учебни заведения, да губят право на обществени помощи. В документа се предлага да се усилят наказванията за рецидивни закононарушения.

В село Войводиново Каракачанов се възмути, че 250 роми живеят на декар и половина. Той бе безапелационен, че локалната власт не покровителства ромите.

“Аз не знам тук да има римляни, ромеи, или някакво друго население ”, разгласи военният министър. Според него незабавно откакто минат описи на енергийното сдружение и на пожарната на противозаконните къщи в гетото, събарянето на рисковите постройки в село Войводиново ще стартира.

Каракачанов посети пребития 33-годишен командос Валентин Димов в болничното заведение. Той изясни, че има счупена скула, кръвонясядане към очите и му следва интервенция. “Министерството на защитата ще направи всичко належащо с цел да помогне на потърпевшия военнослужещ и неговото семейство ”, увери Каракачанов.

Постоянен арест


Камера снимала нападателите


Запис от камера демонстрира частично развилата се обстановка на кръстовището на “Христо Ботев ” и “Победа ” в село Войводиново. Прокуратурата изиска непрекъснат арест за 21-годишния Атанас Пакетов и 17-годишния му малолетен брат, които пребиха 33-годишния боен във Войводиново. Това изясни районният прокурор Чавдар Грошев.

Обвиненията са за междинна телесна щета по хулигански подбуди. Наказанието, което планува законът, е от 2 до 10 години отнемане от независимост, като за малолетния причинител присъдата може да бъде редуцирана до 3 години.
“Двамата братя обаче изрично не се признават за отговорни ”, уточни наблюдаващият прокурор по делото Евгений Милев.

Предстои в четвъртък да изтече 72-часовата мярка за неотклонение на двамата причинители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР