Военният министър Красимир Каракачанов пристигна с хеликоптер на полигона в

...
Военният министър Красимир Каракачанов пристигна с хеликоптер на полигона в
Коментари Харесай

Каракачанов кацна с хеликоптер на полигона в Црънча СНИМКИ

Военният министър Красимир Каракачанов дойде с хеликоптер на полигона в Црънча. При идването си той разяснява настояването на локалните хора полигонът да бъде закрит. Опасенията им за замърсяване на въздуха са безпочвени, съобщи той. По думите му те можели да изискат и закриване на страната.

Посещението на Каракачанов е във връзка учението за узаконяване на тактическата група за специфични интервенции от състава на Силите за Специални интервенции (ССО). В него вземат участие 150 военнослужещи, транспортна и профилирана техника и авиация.

По време на учението ще бъдат отработени детайли от всички задания на ССО, измежду които: оказване на военна помощ посредством образование и съветване на въоръжените сили на другарска страната, интервенции за търсене, следене и потвърждаване на самоличността и местоположението на търсени терористи и военнопленници. Военните ще показват още интервенция за залавяне на търсени терористи и освобождение на военнопленници.

Тактическата група за специфични интервенции ще застъпи в бойно дежурство към Силите за отговор на НАТО от 1 октомври 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР