Военният кореспондент на KP.RU Дмитрий Стешин се опита да разбере

...
Военният кореспондент на KP.RU Дмитрий Стешин се опита да разбере
Коментари Харесай

Фортецiя Бахмут падна. Счупен ли е заедно с това и гръбнакът на ВСУ?: Разказва военкорът Стешин

Военният сътрудник на KP.RU Дмитрий Стешин се опита да разбере какви са плодовете на тази значима за нас Победа и унизителното проваляне на врага

Министерството на защитата на Русия в канала си в Telegram заяви, че „ вследствие на настъпателните дейности на щурмовите отряди на „ Вагнер “ с поддръжката на артилерията и авиацията на Южната група войски е приключено освобождението на град Артемовск. "

Владимир Путин поздрави военните с освобождението на Артемовск, оповестява ТАСС. От Кремъл означиха, че " всички отличили се ще бъдат показани за държавни награди ".

Ще пиша почтено - не съм бил в самия Бахмут, само че се изкачих по фланговете и покрайнините на тази „ цитадела “ в разгара на боевете. Видях по какъв начин Бахмут пуши и се пръска от гърмежите, по какъв начин се „ озъбваше “ врагът, пробвайки се да спре настъплението в същото това Подгородное, село с говорещо име - от него, до многоетажките на града са единствено километър и половина.

Лично видях последния опит на врага да попречи на освобождението на града. Преди седмица в село Парасковеевка, което се причисли към Бахмут, беше относително умерено, само че ден по-късно не беше. Врагът, който беше на разстояние към 10 километра, ненадейно се оказа напълно близо.

И „ приятната екскурзия до оръжейната мина " ненадейно се трансформира в рисково събитие с непредсказуем излаз. Защото наред с Парасковеевка под обстрел се оказа пътят от гр. Соледар, високомерен през зимата. Позициите край Бахмут постоянно минаваха от ръка на ръка, което е необичайност за актуалните борби. Врагът или се прогонва, или се слага в котли.

„ От ръка на ръка “, - това е Mга, Koлпино, Пулковските височини, Сталинград. Последният топоним най-точно дава отговор на Бахмут-Артемовск. В Сталинград гръбнакът на немците беше строшен и войната оттова потегли на запад. Смея да се надявам, че същото ще се случи и след " месомелачката Бахмут ".

Лидерът на врага, сходно на Хитлер, сътвори на Бахмут и Сталинград особено идеологическо и мистично значение. Няма да се изненадам, в случай че Зеленски също разгласи печал в памет на „ твърдостта “ на немските (съжалявам, зачеркнато) украински бойци. Той ги хвърли в " месомелачката Бахмут " съвсем без да ги брои. Има истории, разказани от самите пленени ВСУ-шници: „ Отидох до магазина, стопираха ме, ревизираха документите ми, два дни по-късно се озовах в горския пояс покрай Бахмут. “

Бахмут донесе доста разочарования на киевския режимми отвори очите за доста неща. Например Киев научи, че превъзходството в живата мощ и мобилизационните запаси не е най-решаващият фактор. Западното съоръжение, на което Бахмут толкоз доста разчиташе, беше изгорено още по пътя, в Часов Яр, тиловата база на въоръжените сили на Украйна, и не можа да сътвори никакъв преломен миг.

Западните съветници, които гратис и навреме дават на въоръжените сили на Украйна всякаква осведомителна поддръжка и помощ, са безполезни в уличните борби на дребни дистанции. И Хаймърсите внезапно изгубиха прехвалената си акуратност, тази информация беше доказана от десетки западни военни специалисти в най-уважаваните изявления. Както ми обясниха импровизирано воюващите в Артемовск - " прибрахме съвсем цялото съоръжение за електронна битка край Бахмут, включихме даже пленените от „ укропа “ /копъра/ западни системи и блокирахме всичко ".

Друго неприятно изобретение е ролята на западните наемници. Две категории западни жители идват да се „ бият против руснаците “: идиоти и експерти. От идиотите на фронта няма изгода, а експертите са подготвени да водят война, само че не и да умират. Има огромна разлика сред тези думи.

Ще предположа, че точно „ борбата за Бахмут “ в случай че не провали, то отсрочи „ контранаступът “, който Киев по този начин дълго и безутешно популяризираше. Засега е невероятно да се преброи какъв брой убити, ранени и изчезнали ВСУ са изгубили в Бахмут – това както нормално е „ тъмна гора “ с неприятни изненади за Киев и Запада. Но разрушената „ ризница “ може да се пресметна общо взето тъкмо. И по този начин, нашите извадиха от строя към 300 единици бронирана техника, от които 95 единици - натовски.

Какво следва? Много зависи от това по какъв начин украинското общество ще преживее загубата на неразрушимата цитадела Бахмут, против която трябваше да се разбият кацапските орди. Да ги смачкат безмилостно и да продължат победоносно към портите на Москва.

Но се оказа тъкмо противоположното. А пред нас е славяно-краматорската агломерация: стокилометрово „ черво “ от частни къщи, многоетажни блокове и квартали, индустриални зони и заводи. Ще го пазят ли ВСУ-шниците толкоз гневно, колкото Бахмут или „ към този момент простаци нема? “. Никой не знае, ще забележим. Междувременно, в деня на освобождението на Мариупол, Бахмут още веднъж става Артемовск.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР