Военният контингент на Русия в Крим е увеличен и обезпечава

...
Военният контингент на Русия в Крим е увеличен и обезпечава
Коментари Харесай

Русия увеличи военния си контингент в Крим

Военният контингент на Русия в Крим е повишен и обезпечава отбраната на полуострова, заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу на съвещание на комисията по защита към Държавната дума, предава ТАСС.
„ Съставът на войските в Крим е интензивен, което обезпечава отбраната на територията на полуострова и ползите на Русия в Черно море “, съобщи Шойгу.
Той подсети, че също така е основано оперативно командване в отдалечената морска зона, което обезпечава ръководството на корабите, изпълняващи задания в акваторията на Средиземно море.
По думите на министъра, съветската войска от 2012 година насам е получила на въоръжение повече от 200 междуконтинентални балистически ракети, както с наземно базиране, по този начин и за подводници.
Шойгу подсети също, че в сходство с майските укази на президента на страната Владимир Путин, през 2012 година МО е създало проект за активността до 2020 година.
„ В резултат, за шест години въоръжените сили получиха 109 междуконтинентални балистически ракети „ Ярс “ и 109 балистически ракети за подводници “, съобщи той.
Също по този начин, както разкри Шойгу, през 2019 година Водоснабдителна система на Русия за първи път ще получат ударни безпилотни летателни апарати със междинен обхват.
Той означи, че от 2012 година в армията са образувани 38 военни елементи на въоръжение на които се намират повече от две хиляди модерни дрона.
Министърът акцентира, че качественият скок в областта на безпилотната авиация е обезпечил нови благоприятни условия за разузнаване и поразяване на обекти на протвника.
„ Благодарение на лазерното осветление от дроновете успяхме да дадем „ втори живот “ на по-рано ненужните високоточни артилерийски снаряди „ Краснополь “. В резултат понижа техния разход – не повече от два снаряда за една цел и се усили обсега, в който могат да бъдат употребявани “, разясни Шойгу.
Той съобщи, че от 2019 година ще стартират да постъпват на въоръжение разузнавателно-ударни системи със междинен обхват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР