Военният канал Звезда разпространи видео от ареста на българина с

...
Военният канал Звезда разпространи видео от ареста на българина с
Коментари Харесай

ФСБ показа ареста на българина Петранов, обвинен, че е подготвял покушения срещу висши служители в анексирания Крим

Военният канал " Звезда " популяризира видео от ареста на българина с украинско поданство Д. Петранов, който беше арестуван по-рано през днешния ден в Русия от антитерористи. Във видеото се вижда по какъв начин поставят белезници на мъж пред сребрист микробус " Фолксваген " с регистрационен номер от Пловдив. Чува се по какъв начин мъжът желае преди този момент да си обуе панталон.
 
В един миг споделя " прошу прощения " (моля за извинение), което съветските пропагандни канали интерпретират като " задържаният българин моли ФСБ за амнистия ". А някои прибавят и коментар: " Ще му елементарни ли съдът? Не ".
 
По-рано през днешния ден Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че е арестувала група диверсанти, за които се допуска, че са подготвяли покушения против висши чиновници в анексирания Крим. Става дума за седем души - украинци, руснаци и българин.
 
Според ФСБ те са подготвяли покушения против ръководителя на анексирания Крим Сергей Аксьонов и още двама представители на окупационните управляващи, както и бойкот на " детайли от транспортната инфраструктура ".
 
По време на следствието на случая е оголен интернационален канал за контрабанда на взривни субстанции от България през Турция и Грузия в Русия, твърди ФСБ.
 
Взривните субстанции са били доставяни посредством транспортните компании СДЕК и " Возовоз " под прикритието на кухненски електрически печки, като доставките са били проведени от украинските жители Марина Матушчак, Денис Смирнов и Владислав Сарафинчан. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР