Военния експерт Татаринов: Средно на ден се публикуват по 400

...
Военния експерт Татаринов: Средно на ден се публикуват по 400
Коментари Харесай

Обявени бяха катастрофалните загуби на ВСУ: какво крие режимът в Киев, за да остане на власт

Военния специалист Татаринов: Средно дневно се разгласяват по 400 некролога на бойци от въоръжените сили на Украйна

Една от най-болезнените тематики на спора в Украйна е броят на жертвите. Фактът, че Украйна губи хора в пъти повече от Русия, се признава даже от специалистите на НАТО. Но не се дават съответни цифри.

Да пресметна какъв брой украински бойци общо са починали, се зае военният специалист, създателят на телеграм - канала „ Шепот от фронта “ Руслан Татаринов. Какъв резултат се е получил и по какъв начин е пресмятал – за това описа той на радиоводещите на " Комсомолская истина " Иван Панкин и Игор Вител.

17 ХИЛЯДИ ИЗЧЕЗНАЛИ БЕЗ ВЕСТ

- Украйна не афишира публично загубите си, по какъв начин ги изчислявате?

- Имам доста родственици и другари в разнообразни райони на Украйна. Един мой родственик участва на погребенията на седем военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна в един ден предходната година.

Тогава си помислих: за какво Зеленски и неговата агитация лъжат народа си по този начин? Казват, че загуби няма или са малко. Толкова мощно ме удари. Мислех, че знаейки украински език, ще мога да извадя некролозите посредством обществените мрежи.

Заложих търсенето на думи - етикети като „ умрял за Украйна “, „ заровен в... “. Въведох ги в програмата, тъй че да получа интернет - пресмятане. И бързо стана ясно, че в Украйна умират доста бойци. Средно към 400 некролога.

- Това е за един ден?

- Да. Това обаче е приблизително дневно. Пикът беше ноември предходната година. Там за един ден бяха оповестени към 1100 некролога за бойци от въоръжените сили на Украйна. Имаше и по 900 дневно...

- Колко загуби на Украйна общо преброихте?

- 284 хиляди мъртви. Това са данните ми от преди седмица. А какъв брой са в действителност? Все още има нещо прикрито там. Някъде не са дописали, някои от ранените по-късно са умряли.

- Тоест Украйна може да има още повече безвъзвратни загуби?

- Повече от 300 хиляди. И никой не може да каже какъв брой тъкмо. Дори, мисля, и след края на спора няма да може. Само към 17 хиляди публично липсват от редиците на ВСУ. Тях къде да ги запиша? Мъртви или какво?

РЕЖИМЪТ МАМИ СТРАНАТА

- Защо Зеленски крие толкоз огромни загуби?

- За да не се шокира популацията им. Това в действителност е изцяло разбираемо. Киевският режим мами Украйна и украинския народ, с цел да остане на власт.

На какво се основава вашата доказателствена база?

- Факт е, че всичко е взето от украински източници. Просто некролозите излизат поотделно. По предписание в локалните медии и обществените мрежи. И постоянно се виждат. И беше задоволително да се комбинират тези източници. Всичко се вижда ясно.

А КАКВО СТАВА С ПЛЕННИЦИТЕ

- Имате доста фотоси с пленени бойци от въоръжените сили на Украйна. Ето ги и последните - те се предадоха при Старомайорское.

- Какво се случи със Старомайорское - в случай че погледнете картата, това е чувал. В него влязоха украинските войски. Те бяха позволени и по-късно ударени по фланговете. Основните сили на украинците се изтеглиха. И останаха „ брадатите “ – на възраст 50 плюс. Хванаха ги при мобилизацията и ги хвърлиха в месомелачките. И те се предават... 22 души се предадоха покрай Старомайорское.

Близо до Купянск също бяха взети до 40 пленници. Във всеки опорник са пленени по 3-4 души. Дали сами са се предали или са взети в плен, - не знам. Най-вероятно това се случва ненадейно за тях.

- Нараства ли потокът от предаващи се?

- Със сигурност! Как всеки от бойците на въоръжените сили на Украйна е покорен, знае единствено нашата щурмова пехота. А ние просто насочваме следващата фотография, че индивидът е в плен и това е. Освен това приготвяме база за общо броене на украинските пленници.

ДРУГИ ДАННИ

Дори Пентагонът призна злополуката на въоръжените сили на Украйна

Няма общо пресмятане на загубите на въоръжените сили на Украйна за цялото време на СВО. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи в края на септември 2022 година, че Украйна е изгубила окончателно повече от 100 000 души. От тях 61 хиляди са убити и 49 хиляди тежко ранени (не подлежат на връщане на служба). А на 31 юли 2023 година Шойгу разгласи, че загубите на въоръжените сили на Украйна през лятото, по време на по този начин нареченото „ контранастъпление “, са се нараснали фрапантно. И единствено през юли те възлизат на 20,8 хиляди бойци.

Според изминал отчет на Министерството на защитата на Съединени американски щати през февруари 2023 година през годината на спора Украйна е изгубила 131 000 бойци убити. Оттогава минаха шест месеца. И тази цифра може да се умножи най-малко веднъж и половина. Но по-скоро на две, като се вземат поради „ месните щурмове “ на въоръжените сили на Украйна пред Бахмут и в лятния „ контранаступ “. Тоест ще получим 200-250 хиляди души.

В Киев не престават да подценяват загубите си към 10 пъти. В края на предходната година там публично бяха приети единствено 13 хиляди убити бойци от въоръжените сили на Украйна. Въпреки че в този момент такова огромно количество украински бойци умират за 2-3 седмици.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР