Военните запаси на страните от Европейския съюз са силно изчерпани

...
Военните запаси на страните от Европейския съюз са силно изчерпани
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Европейският съюз няма достатъчно оръжия

Военните ресурси на страните от Европейския съюз са мощно изчерпани след изпращането на оръжия в Украйна, предизвести ръководителят на външната политика на Общността Жозеп Борел, представен от БГНЕС.

По време на спор с депутати от Европейския парламент топ дипломатът прикани държавите-членки да попълнят арсеналите си, като съобщи, че най-хубавият метод за това е до го създадат дружно, тъй като това ще бъде по-евтино.

Борел също по този начин призна, че Европейски Съюз е трябвало да стартира да образова украинските войски още преди година, когато някои държави-членки призоваваха за това. Той съобщи, че в случай че това се беше случило, Европа щеше да е в по-добра обстановка.

Миналата седмица на неофициална среща на европейските министри на защитата в Прага беше разисквана задача за военно образование на равнище Европейски Съюз в Украйна, както и по-добро сливане на военно съоръжение и запаси.

През юли Европейски Съюз усили финансирането на военната поддръжка за Украйна с 500 млн. евро.

От началото на войната на Русия в Украйна Европейски Съюз е дал на Киев военна помощ на стойност към 2.5 милиарда евро посредством така наречен европейски механизъм за мир, като част от оръжията са от личните ресурси на страните.

Но някои дъжрави от Общността към този момент насочат редупреждения за привършване на оръжейните им ресурси. Миналата седмица немският министър на защитата Кристина Ламбрехт съобщи, че Берлин " доближава границите на това, което да даде от Бундесвера ".

През юли шестте най-големи европейски страни не предложиха нова двустранна военна помощ за Украйна, съгласно Института за международна стопанска система в Кил.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР