Военните в Сеул съобщиха, че Северна Корея е изстреляла две

...
Военните в Сеул съобщиха, че Северна Корея е изстреляла две
Коментари Харесай

Северна Корея отново проведе изпитание с две нови балистични ракети

Военните в Сеул оповестиха, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с дребен обхват, което е последният от последните проби на оръжия, нарушаващи глобите. Ракетите са паднали покрай изключителната икономическа зона на Япония .

Съобщението беше направено от японската брегова защита, която съобщи, че ракетата се е насочила към източното крайбрежие на Япония, а същата информация беше дадена от Генералния щаб на Южна Корея.  

Изстрелването е последното от невиждания брой ракетни проби на Пхенян през тази година. В неделя страната парий изстреля две балистични ракети със междинен обхват край източното крайбрежие на страната, като ги назова " важен " тест за програмата си за шпионски спътници, която би трябвало да бъде приключена до април.

Това беше година на невиждани тествания от страна на Севера, в това число изстрелването на най-модерната междуконтинентална балистична ракета предишния месец, тестването на това, което Пхенян твърди, че е нов ракетен мотор предходната седмица , и изказванията от тази седмица, че е създал нови благоприятни условия за правене на фотоси от космоса.

" Нашите военни поддържат позиция на цялостна подготвеност, като си сътрудничат тясно със Съединени американски щати и в същото време ускоряват наблюдението и бдителността ", обявиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Съединените щати и Южна Корея от месеци предизвестяват, че Пхенян се готви да извърши седмия си нуклеарен опит. Двете страни организираха взаимно въздушно обучение във вторник и изпратиха американски стратегически бомбардировач B-52H на Корейския полуостров, по данни на южнокорейския Обединен комитет на началник-щабовете. Тежкият бомбардировач с отдалечен обхват на деяние беше част от обучение, в което участваха най-модерните изтребители на Съединени американски щати и Южна Корея - в това число стелт изтребителите F-22 и F-35.

Изстрелването стана часове откакто Белият дом съобщи, че Пхенян е доставил оръжия на съветската частна военна група " Вагнер " . Разкривайки доставката в четвъртък, Белият дом назова " Вагнер " " противник " за властта на министерството на защитата и други министерства в Кремъл.

Групата " Вагнер " се управлява от Евгений Пригожин, предприемач, който в миналото беше именуван " готвачът на Путин " поради работата си по приготвянето на вечери за могъщия водач преди и откакто стана съветски президент.

В изказване, публикувано от Корейската централна новинарска организация, севернокорейското външно министерство отхвърли да е правило каквато и да е оръжейна договорка с Русия, като съобщи, че историята е " измислена от някои нечестни сили с разнообразни цели ".

Въпреки тежките интернационалните наказания поради оръжейните си стратегии, Пхенян е натрупал боеприпас от междуконтинентални балистични ракети (МБР). Миналата седмица Северна Корея изпита " високомощен мотор с твърдо гориво ", като държавните медии го дефинираха като значим тест " за създаването на друга стратегическа оръжейна система от нов вид ". Всички известни МБР са с течно гориво, а севернокорейският водач Ким Чен Ун слага като стратегически приоритет създаването на мотори с твърдо гориво за по-усъвършенствани ракети.

Влиятелната му сестра също по този начин настоя по-рано тази седмица, че Северът е създал напреднали технологии за правене на фотоси от космоса благодарение на шпионски сателит.

Тази година Ким съобщи, че желае Северна Корея да разполага с най-мощните нуклеарни сили в света , и разгласи страната си за " неоспорима " нуклеарна страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР