Военните трябва да са готови да защитават страната от САЩ

...
Военните трябва да са готови да защитават страната от САЩ
Коментари Харесай

Мадуро: Военните трябва да са готови да защитават Венецуела от САЩ

Военните би трябвало да са подготвени да пазят страната от Съединени американски щати с оръжие в ръка, съобщи президентът на Венецуела Николас Мадуро.

“Военните би трябвало да са подготвени да пазят страната с оръжие в ръка, в случай че един ден Северноамериканската империя се осмели да нападна тази земя, тази свещена земя ”, акцентира президентът в послание към хиляди млади кадети по време на обучение в щата Кохедес.
По-рано медиите оповестиха, че американските управляващи могат да съумеят да получат поддръжката на високопоставени военни във Венецуела, защото през май 2017 година Вашингтон е оказал помощ на военачалник, който се нуждаел от виза за Съединени американски щати поради интервенция на 3-годишния му наследник в Бостън.
Във вторник опозицията се опита да извърши прелом против Мадуро. Лидерът й Хуан Гуайдо, който се разгласи за президент и беше приет от 50 страни, дружно със свои поддръжници се събраха в Каракас пред военната база Карлота. По-рано Гуайдо прикани хората на Венецуела и армията да излязат на улиците, с цел да завършат интервенцията „ Свобода “, с цел да смъкват Мадуро.
Малко по-късно, режимът на Мадуро заяви за неуспеха на опита за прелом и подреди да стартира следствие на събитията.
Във Венецуела на 21 януари избухнаха протести против Николас Мадуро малко откакто той постави клетва за нов мандат. Редица западни страни, в това число и Съединените щати, признаха ръководителя на Народното събрание Хуан Гуайдо за краткотраен президент. Мадуро, от своя страна, назова Гуайдо „ марионетката на Вашингтон “. Русия, Китай, Турция поддържат Николас Мадуро за президент на Венецуела като законен. /БГНЕС и РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР