Военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) са вдигнали във въздуха

...
Военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) са вдигнали във въздуха
Коментари Харесай

До къде стигна обиколката на Дядо Коледа

Военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) са вдигнали във въздуха изтребители, с цел да управляват полета на вълшебния впряг на Дядо Коледа, съобщи ТАСС, като се базира на известие на НОРАД.

От НОРАД оповестяват, че шейната на положителния дъртак към този момент е прелетяла над съвсем всички страни по света и в този момент е влезнала във въздушното пространство на Северна Америка в региона на остров Нюфаундленд. Два изтребителя СF-18 съпровождат вълшебния впряг над източните елементи на Канада, а в западната част щафетата от тях ще одобряват други два сходни изтребителя. След прекосяването на границата със Съединени американски щати за сигурността на пътешествието на шейната на Дядо Коледа ще се грижат американските военновъздушни сили.

НОРАД стартира да следи пътуването на Дядо Коледа на 24 декември в 2.01 ч. източноамериканско време (7.01 ч. българско време). Първи дарове са получили жителите на Австралия и Нова Зеландия, а след това радари на НОРАД са записали полета на шейната над Япония, Китай, Индия, Африка, Близкия Изток, Европа, Латинска Америка, Гренландия и Русия. Досега са били раздадени 4,7 милиарда дарове.

Полетът на шейната се следи от 47 радара, ситуирани в северните и източните региони на Съединени американски щати и Канада, а също и от спътници със инфрачервени сензори, за които се твърди, че реагирали на топлинното излъчване от аления нос на елена Рудолф, теглещ шейната на Дядо Коледа. Информация за маршрута на шейната може да се получи на уеб страницата на НОРАД www.noradsanta.org или в обществените мрежи, където командването има сметки, както и на безплатния телефонен номер 1-877-446-6723.

Традицията с следенето на маршрута на шейната на Дядо Коледа датира от 1955 година, когато вестник разгласява реклама с телефонен номер, който сякаш бил на положителния дъртак. Номерът обаче се оказал на Континенталното военновъздушно командване, предшественика на НОРАД. Въпреки първичната изненада военните почнали да дават отговор на драго сърце на питанията на децата къде се намира Дядо Коледа. Всяка година в отговарянето на въпроси се включват и звезди, включително и президентът на Съединени американски щати и половинката му. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР