Военните действия в Украйна забавят темпото си и това ще

...
Военните действия в Украйна забавят темпото си и това ще
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Военните действия в Украйна забавят темпото си

Военните дейности в Украйна забавят темпото си и това ще продължи през идващите месеци, сочи умозаключение на американското разузнаване. Москва употребява боеприпасите си по-бързо, в сравнение с може да ги създава, твърди Вашингтон.

Според американското разузнаване, и Украйна, и Русия ще употребяват зимните месеци, с цел да се приготвят за контраатака напролет. Не е ясно обаче в каква степен ще са подготвени.

Военните дейности не престават девети месец, само че Русия е загуби повече от половината територия, която съумя да превземе.

" При наблюдението на хода на спора забелязахме понижаване на темпото му. В момента най-тежките сражения се водят към Бахмут и в региона на Донецк, само че и те се забавиха, изключително след изтеглянето на Русия от Херсон и региона. Очакваме тази наклонност на закъснение да продължи и в идващите месеци ", сподели Аврил Хейнс, шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати.

Според директорката на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс, украинската страна продължава да поддържа висок военен и честен дух - макар съветските офанзиви върху енергийната инфраструктура на Украйна.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин упрекна Русия, че съзнателно демонстрира свирепост и нападна цивилни.

" Войната на Путин не е резултат от разширението на НАТО, тя е причина за разширението на НАТО. Сега, поради копнежа на Кремъл по една изчезнала империя, Европа се сблъсква с най-тежката рецесия на сигурността от Втората Световна война насам. Член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ще повторя - страна, част от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, води война, с която желае да лиши 43 милиона души от народна власт. С умишлена свирепост Русия си избира за цел цивилни и гражданска инфраструктура ", съобщи Остин.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува решението за таван на цените на съветския нефт от 60 $. Според него таванът от 60 $ е прекомерно висок, с цел да реализира стремежи резултат.

В Украйна - към момента в доста региони на страната няма ток. Обявени са планови прекъсвания, с цел да могат да продължат ремонтните действия на енергийната инфраструктура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР