Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна

...
Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна
Коментари Харесай

Радев събра кабинета и службите: Няма пряка военна заплаха за България

Военните дейности в Украйна все още не основават директна военна опасност за България, само че са нужни превантивни дейности на институциите за ограничение на вероятните опасности пред националната ни сигурност. Това е общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на съответни ограничения по отношение на военния спор в Украйна и последствията от него, която се организира през днешния ден в президентската институция, оповестиха от пресслужбата на президента.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развиването на разнообразни сюжети на рецесията в Украйна и предприемането на нужните ограничения за отбрана на сигурността на българските жители, са били измежду акцентите на срещата.

Обсъден е и въпросът за оказването на устойчива поддръжка на нашите сънародници и украинските жители, потърсили избавление в страната ни от спора в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на държавното управление, началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, ръководителят на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " Николай Василев, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев, шефът на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев, шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.

На този стадий България не е поискала усилване на наличието на НАТО на територията на страната, заяви по-рано пред български публицисти в Брюксел министърът на външните работи Теодора Генчовска, която взе участие в изключително съвещание на своите сътрудници от алианса, отдадено на войната в Украйна. Тепърва командващият на силите на НАТО ще показа ограничения в тази посока, добави тя. Министърът посочи, че преди всевъзможни дейности по този въпрос се планува разискване и решение на Министерския съвет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР