Военни водолази извадиха днес от дъното на Яванско море едната

...
Военни водолази извадиха днес от дъното на Яванско море едната
Коментари Харесай

Водолази извадиха черна кутия на падналия край Индонезия самолет

Военни водолази извадиха през днешния ден от дъното на Яванско море едната "черна кутия " на авариралия аероплан на индонезийската самолетна компания "Шривизджая еър " с 62 души на борда, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Устройството, което записва полетните данни, ще помогне на проверяващите да схванат за какво "Боинг 737-500 " е паднал с носа надолу във водата скоро след излитането си от столицата Джакарта в събота. Командващият индонезийските военновъздушни сили маршал Хади Тджахджанто сподели, че другата "черна кутия ", на която са били записвани диалозите в пилотската кабина, скоро ще бъде открита, тъй като нейният сигнал се излъчва от място в същия регион.

По думите на командващия бойния флот на Индонезия адмирал Юдо Маргоно двете устройства са затънали в калното дъно, покрити с тонове остри парчета от самолета. В подводната интервенция през днешния ден са взели участие минимум 160 военни водолази, сподели той.

В издирвателно-спасителната интервенция са се присъединили общо 3600 души благодарение на 13 хеликоптера, 54 кораба и 20 дребни лодки. Фрагменти от самолета и човешки остатъци са били открити на дълбочина 23 метра. На брега до момента са изпратени 74 чувала, съдържащи човешки остатъци, с цел да бъдат разпознати от полицейски специалисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР