Военни по целия свят са споделяли публично маршрута си по

...
Военни по целия свят са споделяли публично маршрута си по
Коментари Харесай

Фитнес гривна очерта в интернет карти на военни бази по света

Военни по целия свят са споделяли обществено маршрута си по време на тренировките си, в това число когато това е ставало в или към военни бази, оповестява Би Би Си. Фитнес гривни, свързвани със международната мрежа, разгласяват в интернет карта на пътя, който потребителите са употребявали по време на бягане или колоездене. В Сирия и Афганистан тези карти наподобяват мощно формата на непознати военни бази. Американските военни изследват картите. Потребителите, употребяващи въпросното приложение могат в настройките да изберат дали придвижванията им да са обществени или персонални, като в случай че те са персонални тогава не се разгласяват в интернет.

Заради броя на военните бази се счита, че огромен брой военни по целия свят са споделяли обществено данните за местонахождението си. Последната версия на картата на приложението беше оповестена през ноември.

Местонахождението на военните бази е ненапълно известно, поради локалните поданици и сателитни изображения като Google Ърт.

Това, което е обезпокоително в тази ситуация е, че картата демонстрира равнището на интензивност и придвижването вътре в постройката, както и отвън базите. Така може да станат известни употребявани направления за учения и патрулирани пътища.

Приложението е по-популярно на Запад, което значи, че непознатите военни бази са по-ярко изразени като " горещи точки " в Близкия Изток.

Лесно разграничими бази са употребяваните от Съединени американски щати в Сирия и Ирак, базата на Англия на Фолкландските острови и една, употребена от французите в Нигер. Видима е активност и в съветската база Хмеймим в Сирия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР