Военни от двете Кореи и ръководеното от САЩ командване на

...
Военни от двете Кореи и ръководеното от САЩ командване на
Коментари Харесай

Военни от двете Кореи и сили на ООН се срещнаха на границата

Военни от двете Кореи и ръководеното от Съединени американски щати командване на силите на Организация на обединените нации се срещнаха още веднъж в граничното населено място Панминчжон , с цел да обсъдят напъните за унищожаване на оръжията от региона, съобщи Асошиейтед прес.

Демилитаризирането на Панминчжон , населено място на тежко укрепената граница сред двете Кореи , беше една от договореностите, които Пхенян и Сеул реализираха през септември за понижаване на напрежението във военната сфера.

Военнослужещи от двете страни започнаха да разминират региона на Панминчжон , след което изтеглиха оръжията и граничните постове. Очаква се в последна сметка там да останат по 35 невъоръжени военнослужещи от всяка страна, които да охраняват селището.

Днешните договаряния бяха вторите в този тристранен формат за към седмица. Официално за селището дават отговор дружно КНДР и Командването на Организация на обединените нации , завещание от Корейската война (1950-1953 г.), завършила с помирение, само че не и с кротичък контракт.

Разговорите имат за цел да се направи обзор на работата по разминирането и да се обсъдят бъдещите стъпки в региона, съобщи южнокорейското министерство на защитата.
Las dos Coreas y el UNC celebrarán diálogos sobre el desarme del JSA
— RPDC - DPRK - Corea del Norte - North Korea - 북한은 (@RPDC_DPRK) По силата на договореностите от септември двете Кореи отстраняват мините от още един фронтови регион, където възнамеряват за първи път дружно да издирят тленни остатъци на бойци, починали в Корейската война. Двете корейски страни имат намерение също да обособят буферни зони по сухопътната и морската си граница, както и неразрешена за полети зона над границата.

Според южнокорейското министерство на защитата в петък се чака в Панминчжон да се срещнат генерали от двете страни, с цел да обсъдят още елементи от осъществяването на договореностите за понижаване на напрежението.

Представители на Кореите се срещнаха и в новосъздаденото от тях бюро за връзка в севернокорейския граничен град Кесон за диалози за съдействие в горския бранш.
Las dos Coreas celebrarán esta semana una reunión militar a nivel de generales
— RPDC - DPRK - Corea del Norte - North Korea - 북한은 (@RPDC_DPRK) Либералното държавно управление в Сеул упорства за по-засилено взаимоотношение със Северна Корея , само че американските представители отстояват, че сходни стъпки би трябвало да се подхващат само в благозвучие с световните старания за нуклеарно разоръжаване на КНДР , отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР