Военни от България и САЩ започнаха съвместна учение в авиобазата

...
Военни от България и САЩ започнаха съвместна учение в авиобазата
Коментари Харесай

Военни от България и САЩ започнаха съвместно учение в авиобаза Граф Игнатиево

Военни от България и Съединени американски щати започнаха взаимна обучение в авиобазата Граф Игнатиево. Това оповестиха на своята страница във фейсбук командването на Военно-въздушните сили на страната. Те ще където ще се проведат редом тренировки- „ Falcon Defender 2023 ” и „ Falcon Responder 2023 ”. В тях ще присъединяване на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална армия на щата Тенеси в Съединени американски щати.
Прочетете още
Целта на учението „ Falcon Responder 2023 ” е взаимна подготовка и рационализиране на знанията и уменията на персонален състав от Военновъздушни сили по аварийно-спасително обезпечаване и пожарна отбрана на авиационна база, където в границите на пет дни обучаеми от двете страни ще покачат теоретичната и практическата си подготовка на подготвителен терен.

„ Falcon Defender 2023 ” е трета по ред подготовка с партньорски екипи от Военновъздушните сили на Националната армия на щата Тенеси, в която акцентът е в повишение на теоретичната и тактико-специалната подготовка на персоналния състав при защита и защита на авиобаза.

И двете учения потвърдиха в предходните години своята сериозна практическа изгода от взаимното взаимоотношение на българските и американски военнослужещи при осъществяване на функционалните им отговорности, свързани с основните браншове на сигурност и защита, пожарна сигурност и аварийно-спасителни действия на авиобаза.

С модернизацията и построяването на новата летищна инфраструктура на авиобаза Граф Игнатиево, където следва да бъдат признати на въоръжение новите многоцелеви самолети F-16 блок 70, се покачват и условията към тези организационни и функционални звена, което се реализира с образование и практическа натренираност на военнослужещите в интернационална среда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР