Военни кораби на Кралските военноморски сили (RAF) и патрулни самолети

...
Военни кораби на Кралските военноморски сили (RAF) и патрулни самолети
Коментари Харесай

Руски кораби са проследени близо до териториалните води на Обединеното кралство

Военни кораби на Кралските военноморски сили (RAF) и патрулни самолети са наблюдавали няколко съветски военни кораба, които са се движили покрай Обединеното кралство, в това число през Ламанша, оповестява The Guardian.

HMS Tyne (патрулен транспортен съд от клас River), HMS Portland ( фрегата клас Duke) и самолети P8 Poseidon са направили интервенцията по наблюдаване на придвижването на съветските военноморски сили във водите наоколо до Обединеното кралство, в това число в Северно море и северната част на Атлантическия океан.

Базираният в Плимут HMS Portland и самолетите P8 Poseidon са рабоили взаимно за наблюдаване на съветски кораби, в това число корветите  " Бойкий " (корвет) и " Град ", крайцера " Маршал Устинов ", разрушителя " Североморск " от клас " Удалой " и други.

Говорител на военноморските сили на Обединеното краллство е декларирал, че доста от съветските кораби са били свързани с Деня на съветския военноморски флот, който се организира в Санкт Петербург на 30 юли.

Базираният в Портсмут HMS Tyne е засекъл и други три съветски кораба при осъществяването на обособени задания, измежду които " Меркурий ", корвета от клас " Стерегущий " и изследователският транспортен съд " Академик Николай Страхов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР