Военната помощ, която България ще предостави на Украйна, няма по

...
Военната помощ, която България ще предостави на Украйна, няма по
Коментари Харесай

Стоянов: Военната помощ за Украйна няма да накърни способностите на армията ни

Военната помощ, която България ще даде на Украйна, няма по никакъв метод да накърни качествата на Българската войска. Това изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред публицисти след края на съвещанието на парламентарната комисия по защита.

Депутатите от комисиятаподкрепиха на второ четенезаконопроект за одобрение на Споразумението сред министерствата на защитата на България и на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. " За " гласоподаваха 13 депутати, двама - " срещу ", а един - " въздържал се ".

По думи на Стоянов „ опасности за националната сигурност има, тъй като споровете са прекомерно покрай страната ни, само че действителна опасност все още няма. “

„ След ратификацията в Народното събрание има още една крачка – президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет, който да удостовери законопроекта за одобрение на съглашение сред министерствата на защитата на България и Украйна “, посочи Стоянов.

„ Докато не излезе в Държавен вестник, няма по какъв начин да предоставим желаната техника на украинската страна “, сподели още министърът.

„ За заместваща платформа за изтребителната авиация – чакаме да дойде оферта тази или другата седмица от Швеция. Франция бяха преди една седмица на посещаване в авиобаза „ Граф Игнатиево “ и „ Безмер “, с цел да създадат оценка на опциите на авиационните бази. Вчера имахме посещаване от Израел. Процесите се движат, само че най-вероятно времето няма да ни стигне, тъй като чакаме на следващия ден да имаме постоянно държавно управление “, разяснява министърът.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР