Военната операция в Украйна продължава вече трета година, тя коренно

...
Военната операция в Украйна продължава вече трета година, тя коренно
Коментари Харесай

Юрий Тавровски: Нужно ни е преформатиране на политическата структура по китайския модел

Военната интервенция в Украйна продължава към този момент трета година, тя радикално промени икономическия и обществения живот на Русия и повлия на позицията й в света. В обществото се ускориха патриотичните и антизападни настроения. Прозападните и демократичните фигури се маргинализираха или отпътуваха в чужбина.

Престижът на президента Путин, който резервира самообладание в интервал на неуспех и стартира да ползва победоносна тактика на фронта и в тила на СВО, внезапно набъбна. Укрепването на дисциплината и единството на командването във отвесната верига на властта беше оценено позитивно от болшинството от популацията, което се отрази в повишаването на известността на Путин.

В същото време нарастват упованията за съществени промени, с които той да затвърди неизбежната победа и да сложи началото на нов стадий в развиването на Русия.

Икономиката претърпя фундаментални промени. Държавата стартира по-ефективно да ръководи останалата социална благосъстоятелност, вкара спомагателни детайли на обмисляне и обезпечи финансиране за внедряване на разработките на учени и инженери в производството на военна техника и обвързваните с нея промишлености. Частният бранш, в това число междинният и дребен бизнес, зае своето почтено място в обезпечаването на фронта с всичко належащо. В страната започнаха да се връщат капитали, технологии и експерти.

В същото време е явно: студената война на Запада против Русия няма да завърши в обозримо бъдеще, а единствено ще промени формата си. Много ефикасни способи за активизиране на стопанската система и обществото ще продължат да се употребяват след завършването на СВО.

Преформатирането на сегашната партийна система може да спомогне за консолидирането на патриотичните настроения в обществото. Тя отразява обстановката след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и вноса на западни политически технологии. Съперничеството в изборите и в органите на представителната власт води до накъсване на дейната част на обществото и до усилване на центробежните трендове.

Предлага се основаването на модерна национална политическа организация - Партия на успеха, отразяваща традициите на съветската история и актуалния напредък на обществото в изискванията на готовност. На първо време тя ще сплоти завърналите се от фронта военнослужещи от СВО и деятели на доброволческите придвижвания, потвърдили своя национализъм бизнесмени, учени, културни дейци и медии, както и цели ветерански, женски и юношески структури.

Идеологическата основа на партията " Победа " се предлага да се трансформира в концепциите на Владимир Путин като цялост от негови изявления по вътрешнополитически, стопански, цивилизационни, външнополитически и други проблеми.

Липсата на стройна система от възгледи на националния водач, изложени под формата на фундаментални изявления, както и тематични сборници в печатен и електронен вид, е минус на говорещите от негово име проправителствени структури. Ефективността на теоретичните писания и тематичните сборници, налични за необятен кръг хора в актуалните условия, е потвърдена от опита на Китай.

„ Мисълта на Си Дзинпин “ за основните области на стопанската система, културата и построяването и укрепването на нацията е необятно публикувана и оказва помощ на хората да се ориентират в настоящото развиване и стратегическата вероятност на нацията.

По сходен метод можем да използваме потвърдения опит за показване на дълготрайни и средносрочни стратегии пред нацията. През 2012 година, в самото начало на своето управление на Китай, Си Дзинпин разгласи проекта „ Великото възобновление на китайската нация “, който би трябвало да бъде изпълнен до 100-годишнината на Китайската национална република през 2049 година

До друга дата, 100-годишнината от основаването на Комунистическата партия през 2021 година, беше дадено да се удвоят приходът на глава от популацията и Брутният вътрешен продукт на Китай и, което е най-впечатляващото, да се увеличи виталният стандарт на най-бедните 100 милиона китайци над виталния най-малко.

Тези обещания бяха изпълнени напълно и в период. След това Си Дзинпин даде обещание още веднъж да удвои Брутният вътрешен продукт и приходите до 2035 година, за 100-годишнината от края на Великия поход на Мао Цзедун и неговите съратници, и да приключи „ социалистическата рационализация “ на Китай, употребявайки всички достижения на науката и технологиите.

Чрез представянето на проекти за активизиране и тяхното прецизно осъществяване Комунистическата партия си възвърна публичното доверие, което беше отслабнало след Големия скок напред, Културната гражданска война и събитията на площад Тянанмън.

ККП доближи 100 милиона членове. Те съставляват всички пластове на обществото - от селяни и служащи до бойци и офицери, от изискани интелектуалци до притежатели на милиарди долари. КПК дейно взема решение проблемите на паралелното развиване на социалистическия и капиталистическия бранш на стопанската система, контролира връзките сред другите съсловия и обществени групи.

През последните 12 години Китайската комунистическа партия се трансформира в Партията на успеха. Всъщност тя се трансформира в единна невронна мрежа, сплотяваща цялата нация за реализиране на патриотичните цели на величието на Поднебесната империя.

Руската партия на успеха, която си слага дълготрайната цел да възвърне величието на нашата страна, може да употребява идните годишнини от Победата във Великата отечествена война като междинни стадии. Например до 2025 година удвоете пенсиите за ветераните от Втората международна война, от локалните спорове и специфичната военна интервенция.

До 2035 година повишете приходите на всички жители над равнището на бедността. До 2045 година, когато се навършват 100 години от Победата, да се реши демографският проблем посредством основаване на държавна система за стимулиране на раждаемостта, грижите за кърмачетата и майчинството. Това са единствено някои образци.

Развитието на Партията на успеха има за цел да я трансформира в ръководеща партия в обозримо бъдеще, поглъщайки освен електората, само че и апарата и организационните благоприятни условия на Единна Русия. В същото време Комунистическата партия на Руската федерация и Либерално-демократическата партия ще продължат да съществуват като второстепенни политически организации.

По създание можем да приказваме за преход към „ една и половина партийна система “, сходна на тази, която действаше в Япония след Втората международна война и обезпечи „ японското знамение “. Либерално-демократическата партия на Япония (ЛДП) ръководи, а Комунистическата партия, Социалистическата партия, будистката Комейто и други партии или влизат в коалиция с ЛДП, или като съпротива й пречат да злоупотребява с властта.

Сближаването с формите на политическия живот на евразийските страни разумно би отразявало разочарованието на обществото от резултатите от опита с многопартийната система, провеждан от 90-те години на предишния век.

Заимстван от западните страни, той не съумя да обезпечи освен развиване, само че даже и опазване на достиженията от предходните десетилетия. Създаването и развиването на нова партия ще внесе нова сила в политическия живот на Русия, което ще разреши да се преформатира системата от публични организации и да се слагат ясни национални цели пред стопанската система.

След като завоюва изборите през 2024 година, Владимир Путин ще получи мандат за най-сериозните нововъведения в живота на нацията. Една от тях може да бъде преформатирането на политическата конструкция и основаването на партия Победа.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Изборски клуб

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед32887Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед19119Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед11710Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед8244Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23421Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163871Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127684Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95078Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90617Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74449Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР