Военната академия в София ще може да ползва ресурсите на

...
Военната академия в София ще може да ползва ресурсите на
Коментари Харесай

Военната академия в София ще може да ползва ресурсите на БАН в обучението по киберсигурност

Военната академия в София ще може да употребява ресурсите на Българска академия на науките в образованието по киберсигурност. Това става допустимо, откакто двете институции подписаха съглашение за съдействие.

Към новата бакалавърска стратегия „ Киберсигурност “ към този момент има интерес, декларира началникът на военната академия генерал-майор Груди Ангелов.

„ В момента доста хора потеглиха да вършат магистърски, бакалавърски стратегии, само че те не са единствено АйТи експерти тези хора. Те би трябвало да познават системата и отбраната на националната сигурност. Няма по-добро място от Военната академия това да стане. Това стартира от тази образователна година, въпреки всичко сме при започване на кандидатстудентската акция. Подбора - би трябвало да бъдат хора, които имат нужните познания и умения по математика и информатика “, сподели Ангелов.

Академик Юлиан Ревалски сподели, че като начало Българска академия на науките ще даде експертите, които ще преподават. Програмите са подготвени, изясни той:

„ Нашите лаборатории ще бъдат отворени за възпитаниците на Военна академия, в това число и за момента най-малко към момента най-големият супер компютър в България „ Авитохол “, се намира при нас, тъй че той ще бъде също разполагаем плюс, несъмнено, другите лаборатории, които са нужни “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР