Военен кораб на индийския флот е прехванал отвлечения товарен кораб

...
Военен кораб на индийския флот е прехванал отвлечения товарен кораб
Коментари Харесай

Сомалийските пирати на кораба Руен откриха огън по индийския флот

Военен транспортен съд на индийския флот е прехванал отвлечения товарен транспортен съд " Руен " и е изискал от сомалийските пирати на борда да се предадат. Това заяви представител на флота в събота, съобщи Reuters.

Пиратите, за които се твърди, че са отвлекли плаващия под малтийски байрак транспортен съд на 14 декември, са разкрили огън по кораба на Военноморски сили в интернационалните води в петък, посочи представителят, без да дава повече детайлности.

Флотът е призовал пиратите да се предадат и да освободят кораба и всички цивилни, които държат.

Сомалийските пирати при завладяването на товарен транспортен съд под байрак на Бангладеш край крайбрежията на Сомалия тази седмица, оповестиха военноморските сили на Европейски Съюз в четвъртък.

Преди не е имало сполучливо похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати от 2017 година Най-малко 17 случая на похищение, опит за похищение или подозрителни подходи са регистрирани от индийския флот от декември 2023 година до момента, споделиха индийски чиновници.

Индия разположи минимум дузина военни кораби източно от Червено море през януари, с цел да обезпечи сигурност против пирати и е разследвала повече от 250 кораба.
 Помощник-капитанът на
Помощник-капитанът на " Руен " се завърна в България

Той беше ранен, само че положението му е стабилно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР