Военен кораб на индийския флот е прехванал отвлечения български товарен

...
Военен кораб на индийския флот е прехванал отвлечения български товарен
Коментари Харесай

Сомалийските пирати на Руен са стреляли срещу индийски военен кораб

Военен транспортен съд на индийския флот е прехванал отвлечения български товарен транспортен съд „ Руен “ и е изискал от сомалийските пирати на борда да се предадат. Това заяви представител на индийските Военноморски сили.

Пиратите, за които се твърди, че са отвлекли плаващия под малтийски байрак транспортен съд за насипни товари на 14 декември, са разкрили огън по индийския транспортен съд в интернационалните води, сподели представителят, без да дава повече детайлности. Флотът е призовал пиратите да се предадат и да освободят кораба и всички цивилни, които може да държат.

Сомалийските пирати, които заловиха кораба през декември, може да са го употребявали при завладяването на товарен транспортен съд под байрак на Бангладеш край крайбрежията на Сомалия тази седмица, оповестиха по-рано военноморските сили на Европейския съюз.

Преди залавянето на Руен не е имало похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати от 2017 година Най-малко 17 случая на похищение, опит за похищение или подозрителни подходи са регистрирани от индийския флот от декември. Делхи разположи минимум дузина военни кораби източно от Червено море през януари, с цел да обезпечи сигурност против пиратите и е следяла над 250 кораба.

„ Руен “ е ръководен от основаното в България сдружение „ Параходство Български морски флот “. Откупът за отвлечения екипаж на " Руен " не е заплатен, сподели заяви по-рано този месец английската компания за морска сигурност Ambrey. Според известия в медиите пиратите държат 17 души от екипажа, откакто са освободили един по медицински аргументи. Корабът беше хванат от сомалийски пирати на 380 морски благи източно от йеменския остров Сокотра на 16 декември, напомня БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР