Водят се преговори с една от най-големите международни одиторски компании,

...
Водят се преговори с една от най-големите международни одиторски компании,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Голяма международна одиторска компания ще провери Нексо

Водят се договаряния с една от най-големите интернационалните одиторски компании, на която ще бъде предоставено да извърши повсеместен одит на " Нексо " - на нейната активност и финансовите потоци.

Това разгласи в ефира на „ Събуди се” шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

„ Необходим е доста сериозен и акуратен финансово-разузнавателен разбор. Именно той ще бъде предоставен на тази - една от най-големите, международни компании, които се занимават с сходни следствия. Имат извънредно богат опит и авторитет”, добави той.

Четирима души са с обвинявания във връзка със схемата.

За тях Сарафов посочи:

„ Техният профил е високоинтелигентни, извънредно образовани - в най-реномираните международни университети. Хора, които са жители на света. Човек може да се гордее, че тези хора са българи. Не са наркодилърите от „ Обеля”, а в действителност едни от най-високоинтелигентните хора”, посочи той.

Обвиняемите заемат управителни позиции в компанията.

„ Двама души от тях са в неопределеност. Предприемат се дейности да бъдат издирени, с цел да им се предявят обвинявания. Информацията ни е, че не са в страната, въпреки че справката в граничния надзор демонстрира, че не са напускали рамките на България”, добави шефът на Национална следствена служба.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР