Водосвет за здраве и благополучие на екипа в Отделението по

...
Водосвет за здраве и благополучие на екипа в Отделението по
Коментари Харесай

Неонатологията в УМБАЛ-Пловдив с благодарност към дарителите

Водосвет за здраве и благоденствие на екипа в Отделението по Неонатология в УМБАЛ-Пловдив отслужиха отец Теодосий и отец Петър в параклиса на болничното заведение - „ Св. Пантелеймон ". В навечерието на огромните християнски празници те осветиха самун и алено вино, които бяха раздадени на пациентите и личния състав. След службата двамата свещеници обиколиха отделението, с цел да благословят най-малките пациенти на болничното заведение и техните родители.
Медиците насочиха признателност към Бог, че в последната година им изпрати толкоз великодушни и човечни донори, с тяхна помощ Неонатология разполага с високотехнологична здравна инсталация и има опцията да ползва най-съвременно лекуване.
Със подпомагане на младежите, членове на Rotaract Club Plovdiv-Puldin, бе закупен билирубинометър, който по щадящ метод изследва кръвните индикатори на новородените с жълтеница.
От фондацията на световноизвестната френска изпълнителка Силви Вартан подариха две реанимационни маси, а от Асоциацията на банките в България - висок клас кувьоз.
Благородните жестове започнаха преди година, когато отделението получи Pampers Preemie Protection - единствените пелени в страната, предопределени за бебета, родени през втория триместър на бременността с рисково ниско тегло.
Специална благотворителна самодейност проведоха в помощ на отделението преподаватели и възпитаници от учебно заведение „ Черноризец Храбър " в регион „ Тракия ", към която се причислиха и родители. Събраната сума бе връчена на управлението.



След присъединяване във конгрес, проведен от puls.bg - " Бременност и детско здраве ", от компания ИКЕА подариха обзаведен ъгъл за кърмене и преповиване.
От преди към месец ръка на най-малките пациенти протегнаха възпитаниците на Езикова гимназия „ Иван Вазов ", които организират акция за събиране на капачки и към този момент подариха средствата от първите предадени количества.
В момента отделението ни е цялостно - грижим се за към 30 бебета, измежду тях има 3 двойки близнаци, а всяка година лекуваме 1100-1200 бебета, уточни началникът доктор Диана Аргирова. Тя означи, че огромна част от дребните пациенти идват от всички общини в Пловдивска област, от района на Смолян и Кърджали. Постъпват недоносени деца, само че и забележителен брой от новородените, на които медиците оказват помощ да преодолеят редица проблеми. „ Изключително признателни сме на всички спомоществователи, даже и тези, които не загатваме, тъй като без тяхната поддръжка качеството на живот на тези деца няма да е същото, съобщи доктор Аргирова. - Нека отбележа, че в кореспонденцията с Франция безкористно ни оказва помощ пловдивската преводачка Петя Пейчева. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР