„Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе уведомяват, че с оглед

...
„Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе уведомяват, че с оглед
Коментари Харесай

ВиК-Русе временно прекратява визуалното отчитане на индивидуалните водомери

„ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе уведомяват, че предвид на усложнената епидемиологична конюнктура в страната през месец февруари 2022 година няма да се прави образно отчитане на самостоятелните водомери в постройките в режим на етажна благосъстоятелност в Русе

Обхожданията на отчетниците ще се възобновят през месец март. С това решение се цели ограничение на неудобствата и терзанията, които биха могли да провокират визитите на чиновниците по домовете поради епидемиологичната обстановка. В същото време от сдружението се надяват, че мярката ще насърчи потреблението на опциите за самоотчитане.

Показанията на измервателните си уреди могат да се подадат по няколко метода:

Електронна услуга „ Самоотчитане на водомер “

Услугата е налична в уеб страницата на сдружението на адрес:. За да се възползва от опцията за електронно самоотчитане, е належащо титулярът на съответната партида да вкара абонатния си номер и ЕГН/ЛНЧ, след което системата ще го насочи към електронен формуляр, където да попълни данните за своето ползване.

Показанието на измервателния апарат се пресъздава благодарение на черни и червени числа. Черните числа демонстрират изразходваната вода в кубични метри, а алените – в литри. При въвеждане на данните апелирам да вземете поради единствено черните числа, като закръглите показанието им съгласно показанията на алените числа по следния метод: до 0.500 – към по-малката стойност; над 0.500 – към по-голямата стойност.

Електронната система може да не Ви допусне до формуляра за въвеждане на показания в два случая:
абонатният номер и/или ЕГН/ЛНЧ са въведени неправилно;подаването на данни се прави отвън интервала на самоотчитане.
Ако данните са въведени правилно и сте спазили интервала на самоотчитане, само че все пак системата не ви позволява, е належащо да сигнализирате за казуса, като изпратите имейл до. В имейла посочете прелюдия абонатен номер и съответния ЕГН/ЛНЧ.

Може да подадете показания посредством уеб страницата на ВиК до три дни след оповестения за отчитане ден. Датата за отчитане се афишира в График за отчитане, който също е наличен в уеб страницата на адрес:. Освен посредством уеб страница, ще можете да получите информация за датата на идно отчитане от уведомления, които ВиК чиновници ще слагат на видно място на входната врата на жилищните блокове.

Телефонни линии за подаване на показания

Може да подавате показания всеки работен ден от 8:00 до 17:00 ч. на следните телефонни номера: 082 501 559; 082 501 560; 082 501 501 561; 082 501 562; 082 501 563; 082 501 565; 082 501 566; 082 501 573; 082 501 574 и 082 501 575. Не забравяйте, че с цел да подадете показания, е належащо да знаете оповестената дата за отчитане на потреблението във Вашия парцел, като данните могат да се подадат най-късно до три работни дни след нея.

Електронни адреси и мобилно приложение

В случай че изпитвате усложнения при отчитане на водомера, бихте могли да изпратите фотография на измервателния апарат, направена в оповестения за отчитане ден, до следните имейл адреси: и. Тези от Вас, които употребяват мобилното приложение Viber, могат да изпратят известие с приложената фотография на 0887120252. Освен фотография на измервателния апарат, известието, изпратено по електронната поща или Viber, би трябвало да съдържа абонатния номер, личното име и семейството на титуляра на партидата.

Домоуправителите могат да подават показания или фотоси на общите водомери, както и фотоси на измервателните уреди на клиенти, които срещат усложнения при отчитане, на посочените нагоре имейл адреси и посредством мобилното приложение.

На потребителите, които не са подали показания в интервала на отчитане, ще бъде начислена служебна консумация въз основата на два действителни отчетни интервала, която при действително отчитане ще бъде спадната (със знак „ минус “ във фактурите).

ВАЖНО:

При вероятно в допълнение усложняване на епидемиологичната конюнктура, което постанова отсрочване на образното отчитане на водомерите от страна на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе, планувано да се извърши през месец март, от сдружението ще осведомят клиентите навреме.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР