Водолазна група се включи в издирването на 12-годишния Александър Цветанов

...
Водолазна група се включи в издирването на 12-годишния Александър Цветанов
Коментари Харесай

Водолази издирват 12-годишния Александър в езера край Перник

Водолазна група се включи в издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник, от който няма диря трето денонощие. Те вече претърсиха водоемите в пернишкия квартал " Калкас " и не откриха нищо, заяви  съобщи  Dir.bg.

Около 15 часа водолазите влязоха и в шламохранилището. Общо три са водоемите в квартала, само че се претърсват всички езера в региона превантивно. В издирването се включиха и пещерняци, които оглеждат всяка по-дълбока дупка и пещера, прецизираха от кметския екип.

Утре ще бъдат тествани и други езера и водоеми в региона.

" Има ли някакви бетонни бункери на север от Перник ", попита в ранния следобяд и бащата на детето Александър Цветанов в профила си във Facebook и незабавно съгражданите му откликнаха, че ще му изпратят цялостен лист на скривалищата в покрайнината.

И през днешния ден в издирването взе участие и хеликоптер на Гранична полиция, планински спасители, полиция и жандармерия. Вертолетът излетя по-късно поради мъглата. 

Вече се работи по всички версии за изгубването на момчето, оповестиха импровизирано източници на Dir.bg. По данни на кмета към 40 са получените до този миг сигнали, че детето е видяно някъде из града, само че всички те са се оказали погрешни. Прегледани са и голям брой видеозаписи от чиновници на Министерство на вътрешните работи и общината, за момента без резултат.

Последният от тях бе публикуван в обществените мрежи към обяд в понеделник. На фрагментите се виждаше момче на метростанция " Сердика " в София със сходни тъмни облекла, само че от полицията бяха безапелационни, че не става дума за изчезналия Сашко.

Вече трето денонощие продължава издирването на момчето, което изчезна в петък след разходка с татко си в региона на профилакториума, намиращ се в локалната планина Голо бърдо, добавя Българска телеграфна агенция.

В търсенето му се включиха няколко институции. Над 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи вземат участие в акцията, в това число и посредством хеликоптер на " Гранична полиция " с термовизионна камера на борда и следови кучета.

Няколко отряда на Планинската избавителна работа (ПСС) също са на терен. Общо 32-ма планински спасители със седем подготвени кучета обхождат региони, където има възможност да се намира Александър.

Спасително-аварийни екипи от Столична община също се притекоха на помощ с високо проходима техника. 

В издирването се включват и голям брой доброволци от цялата страна.

 през трите дни стотици от тях обхождаха града, покрайнините му и прилежащи села, проверявайки входове, изоставени здания и всевъзможни други обекти, за които може да се допусна, че се намира изгубеното дете. Освен урбанизираната част, група доброволци претърсваха гористите местности, получавайки препоръки от планинските спасители. 

Част от доброволците оставяха пакетирана храна и вода на елементарно забележими места, с вярата това да помогне за оцеляването на 12-годишното момче. От няколко места даже звучеше обичаната му песничка Gummy Bear, защото, по информация на околните на момчето с аутизъм, звуците от нея може да му подействат успокояващо. 

Един от огромните паркинги в града постоянно служеше за нещо като доброволчески щаб, където се обменяха разпечатани карти, акумулатори за фенерите и всевъзможни други неща, които биха могли да са от изгода. 

Любители планинари се изкачиха до връх Ветрушка, където претърсиха обширно изоставените и полуразрушени здания на бившето ракетно-зенитно отделение, намирало се в миналото там. 

Претърсвани бяха още региони към водни обекти, мостове, жп релси, хранилища, подлези и всевъзможни други места. И сега стотици от доброволците не престават да вземат участие в търсенето на терен, надявайки се да открият 12-годишното момче. 

Всеки, който има значима информация, може да я подаде на дежурната част на полицията в Перник на телефон: 076/676370, както на незабавния номер 112. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР