Водолазът-спасител Христо Василев, който претърпя успешна трансплантация на черен дроб

...
Водолазът-спасител Христо Василев, който претърпя успешна трансплантация на черен дроб
Коментари Харесай

Водолаз и баща на две деца отново има нужда от подкрепата ни

Водолазът-спасител Христо Василев, който претърпя сполучлива трансплантация на черен дроб в клиника в Истанбул, още веднъж има потребност от нашата поддръжка, с цел да се прибере вкъщи и да прегърне брачната половинка си Мария и двете си деца – едномесечната Жаклин и по-голямата й сестра Кристияна.

Христо е единствено на 36 години, само че с огромен житейски опит, от години рискува личния си живот, с цел да избави непознатия.
Неговата тежка орис сплоти цяла България и единствено за броени часове непостижимата за фамилията му сума за трансплантацията бе преведена в сметката на турската клиника.

Днес още веднъж младият мъж, който работи като старши избавител (водолаз) към Пожарната работа по сигурност и отбрана на популацията в Бургас, има потребност от нашата помощ, с цел да живее. Малко откакто е осъществена трансплантацията, Христо получава затруднения и се постанова да легне за повторно на операционната маса.

Това усилва времето му за престой в клиниката, а събраните средства в сметката му бързо се стопяват. Трети месец водолазът се намира в Истанбул и към този миг за лекуването му са отишли над 120 хиляди евро.

Но има вяра, Христо е към този момент е на крачка от най-щастливия ден в живота си – да бъде изписан от болничното заведение жив и здрав и да види за пръв път новороденото си момиченце, ракзава Флагман.

Прогнозите на лекарите са да остане още към 2 седмици още в Турция, а по-късно ще има само контролни прегледи.

Съпругата на водолаза Мария Василева прикани хората с положителни сърца още веднъж да поддържат изстрадалото й семейство. „ Заедно сме повече от 20 година и сме женени от 11 година Той е с извънредно мощен дух. Премина през същински призрачен сън.

Далече от нас към този момент съвсем 3 месеца, към момента не е виждал, докосвал, почувствал новородена си щерка.

След чернодробната трансплантация се наложи втора интервенция по неотложност. Всичко това удължи престоя и усложни процеса по възобновяване.

Налага се престой под наблюдаване в Истанбул дружно с донора.

Оказва се, че сумата за интервенцията е по-малката част от цялостните разноски, които към момента са в развой на повишаване. Моля Ви още веднъж за помощ, с цел да извървим пътя на цялостно възобновяване и завръщане вкъщи при фамилията си “, моли Мария Василева.

Мъките за Христо стартират още през 2016 година – една година след постъпването му в бургаската пожарна. При рутинните прегледи, които се правят на чиновниците, откриват, че има проблем с кръвните проучвания. Бургазлията незабавно взел ограничения, излекувал се е – до предходната година, когато затруднения след прекаран коронавирус още веднъж го приковават на болничното легло. Вследствие на задръстване на вена черният му дроб съвсем стопира да работи. Днес той е сполучливо трансплантиран и се чака напълно скоро да се върне при фамилията си.

Дарителската сметка:

IBAN: BG22BUIN95611900698235

BIC: BUINBGSF

Христо Красимиров Василев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР