Водна криза в Бургас няма да има. Първо, намерили сме

...
Водна криза в Бургас няма да има. Първо, намерили сме
Коментари Харесай

Емил Димитров отговори дали бургазлии ги очаква водна криза догодина

Водна рецесия в Бургас няма да има. Първо, намерили сме механизъм, по който идната година всички земеделци ще получат на 100% вода, защото до момента успяхме на 75%. По този метод няма да водна рецесия в България. Друго решение, което би трябвало да приведем в деяние, е оптимално бързо да създадем връзката сред язовирите "Порой " и "Ахелой ", да резервираме съответните количества вода и следващата година, както се споделя, никой от Бургаския район да не усети, че е имало проблем с безводието. Това съобщи по време на брифинг в Бургас министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Днес министърът посети града и организира среща дружно със заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, кмета на Бургас Димитър Николов, кмета на Варна Иван Портних и шефа на ВиК - Бургас Ганчо Тенев, по време на която е бил разискван казусът с водоснабдяването на целия Черноморски район.

Вчера разписах графика, постанових известни ограничавания, които натрапвам от януари. Сега ще има още малко ограничавания. Образно казано, Варна ще се лиши от водата на „ Камчия “, с цел да прояви взаимност към Бургас. Няколко месеца вода, неизпратена за Варна, ще отиде към Бургас. Ще резервираме вода в язовир "Порой ", която да стигне за още няколко месеца. И несъмнено, ще приведем в редовност "Ахелой ", уточни още министър Димитров и добави, че за задачата би трябвало да се направи предложение до Министерски съвет за това двата язовира "Порой " и "Ахелой " да преминат в предписание на регионалния шеф, тъй като по този начин водата ще бъде по-евтина.

,,ВиК - Бургас само може за този къс интервал да направи ремонтът. Имат инструкции по какъв начин да ремонтират стената, кулата и другите уреди. Искаме да е най-хубавото. Искаме след 50 години, като човек мине оттова, тръбите още веднъж да са хубави. Нямаме различен вид, с изключение на тези два язовира. Постигнахме единодушие по всички въпроси през днешния ден по време на срещата'', добави министърът.

По думите му няма да има водна рецесия в Бургас, в случай че до февруари месец бъдат построени оборудванията.

С аварийните количества, които ще получим от "Камчия ", умерено към днешна дата можем да излезем и до 11-и месец, даже да няма дъждове, увери още министър Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР