Водещо за България е използването на всички средства на дипломацията

...
Водещо за България е използването на всички средства на дипломацията
Коментари Харесай

Петков: Българската армия ще бъде водеща в отбранителната ни стратегия

Водещо за България е потреблението на всички средства на дипломацията за решение на спора сред НАТО и Русия. Това сподели министър председателят Кирил Петков след днешното съвещание на държавното управление, на което беше разискван отчет на министъра на защитата по отношение на напрежението към Украйна.

" Министерски съвет реши да приоритизираме напълно българската тактика в посока деескалация на напрежението сред НАТО и Руската федерация " – това съобщи след държавното съвещание министър председателят Кирил Петков и добави, че развиването на качествата на Българската войска ще бъде водещо в отбранителната ни тактика:

" Българската войска ще бъде водеща в отбранителната ни тактика, което значи - български войски, българско командване и действително българско военно водачество. За страдание, през годините нашата войска е нефинансирана задоволително и и не е финансирана по верния метод и сега имаме дефицити, които са ясно изразени “, сподели министър председателят. "

Министърът на защитата Стефан Янев добави, че дружно с дипломатическите старания България ще направи стъпка за развиване на личния си защитителен капацитет:

" В посока подготовка на това, което се назовава батальонна военна група от български войски, под българско командване, с потребление на националната командна верига, което да бъде и нашата позиция в границите на обсъжданите ограничения в НАТО ".

Министърът на външните работи Теодора Генчовска увери, че от началото на декември страната ни отстоява поредно на всички срещи в разнообразни формати опцията за дипломатическо решение на казуса сред Русия и Украйна:

" Тези старания ще продължат и за в бъдеще. Надяваме се, че казусът би могъл да бъде решен по дипломатически метод ".

В началото на съвещанието на кабинета министър председателят Кирил Петков изясни, че Стефан Янев е уведомил министрите, като:

„ Представи част от заключенията, които през вчерашния ден взехме решение на Съвета по сигурност. Това ще бъде на затворено съвещание. След това ще решим дружно коя част е секретна, коя част е отворена. Отворената ще можем да споделим след това в Народното събрание “, сподели министър председателят.

Петков благодари на министъра на защитата, че през вчерашния ден „ след съвещанието на Съвета по сигурността в бърз порядък е предложил подробен и явен отчет за българската позиция, която пази напълно националния ни интерес “.

Позицията на кабинета ще бъде разисквана и в Народното събрание, където се организира изключително съвещание по отношение на напрежението сред НАТО и Русия - по искане на групата на ГЕРБ депутатите изслушват премиера, министрите на защитата, на външните работи и ръководители на държавни организации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР