Водещият японски автомобилостроител Toyota (Тойота) съобщи, че разработва нов водороден

...
Водещият японски автомобилостроител Toyota (Тойота) съобщи, че разработва нов водороден
Коментари Харесай

Toyota разработва нов водороден двигател

Водещият японски автомобилостроител Toyota ( " Тойота " ) заяви, че създава нов водороден мотор като част от концепцията за понижаване на излъчванията парникови газове.

Новият турбодвигател ще бъде трицилиндров, с размер 1.6 литра, прецизира ТАСС. Той ще работи посредством изгаряне на водород и ще употребява модифицирани системи за впръскване и подаване на гориво. По принцип на работата моторът ще прилича бензинов, само че няма да отделя никакви излъчвания с изключение на малко моторно масло.

Процесът на изгаряне на водорода ще бъде по-бърз, което ще се отразява позитивно на динамичността на автомобила. " Тойота " се надява да тества новата разработка през май, при един от локалните стадии на автомобилните надпревари в префектура Шидзуока.

" Тойота " към този момент има опит с водородни мотори. През 2014 година компанията показа първи в света сериен автомобил на водород - Mirai ( " Мирай " ). При този модел обаче задвижването е посредством електромотор, който си набира нужната сила от химическа реакция сред водород и О2, при която се отделя вода. Въпреки че наскоро бе пуснато второ потомство на Мирай, автомобилът не се употребява с известност поради високата си цена и неразвитата мрежа от зарядни станции
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР