Водещият производител на видеокарти и графични чипове Nvidia обяви своето

...
Водещият производител на видеокарти и графични чипове Nvidia обяви своето
Коментари Харесай

Видеокартите за добив на криптовалута вече не са приоритет за Nvidia

Водещият производител на видеокарти и графични чипове Nvidia разгласи своето решение, че биткойн промишлеността към този момент не е приоритет за компанията, тъй като приходите от това направление са спаднали фрапантно. Информацията е на CCN.
Финансовият шеф на компанията Колет Крес прибавя, че до края на 2018 година не чака растеж на продажбите в този сегмент.

„Считаме, че криптовалутите доближиха своя естествен интервал на развиване и ние не имаме намерение повече да работим в това направление. Очаквахме, че приходите, свързани с криптовалутните артикули ще намалеят до $100 милиона. Но в реалност приходът от криптовалута спадна до $18 милиона. Считаме, че и през идващите месеци постъпленията от това направление ще бъдат незначителни“ – съобщи финансовият шеф на Nvidia.

CEO на Nvidia Хуан Женсен също означи, че доходността от чиповете за рандеман на криптовалута непрестанно понижават. В същото време, главният бизнес на компанията показва уверени резултати. През второто тримесечие на тази година продажбите на Nvidia в бранша на компютърните игри са нарастнали с 52% до $1,8 милиарда. Едновременно с това, облагата от дата центровете е повишена с 83% до $760 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР