Водещият на новините По света и у нас“ по БНТ

...
Водещият на новините По света и у нас“ по БНТ
Коментари Харесай

Журналистът Ангел Бончев представя филма си Светецът светкавица днес във Варна

Водещият на новините „ По света и у нас “ по Българска национална телевизия Ангел Бончев показва извънредно за варненската аудитория две прожекции на авторския си филм „ Светецът мълния “.

Това ще се случи през днешния ден от 18.30 и от 20.00 часа във Фестивалния и конгресен център във Варна, напомня Moreto.net.

Лентата споделя за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във кино лентата вземат участие хора, допрени от светеца мълния, както го назовават св. Ефрем в Гърция и Румъния. В " Светецът мълния " са снимани персоналните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови болести, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възобновяване от психическо заболяване на една българка, която преди този момент се е пробвала да се самоубие.

Известна гръцка певица споделя по какъв начин свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във кино лентата, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Новинарят е основал и детска книга за свети Ефрем, както и книга за възрастни „ Свети великомъченик и вълшебник Ефрем Нови “.

Филмът „ Светецът мълния “ е притежател на първа премия на фестивала „ Славянска приказка “!

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР