Днес е денят на голямото събитие за почитателите на класическата

...
Днес е денят на голямото събитие за почитателите на класическата
Коментари Харесай

Тази вечер във Варна - “Виртуозите на Ла Скала”

Днес е денят на огромното събитие за феновете на класическата музика във Варна - гостуването на елитния камерен състав на един от великите оркестри на Европа - оркестъра на Миланската Скала. Началото е от 20:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Концертът е копродукция на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято ”. Солисти са маестрото на цигулката Марио Хосен, който и ще дирижира оркестъра, и приветстваната неведнъж на сцената на “Ла Скала ” оперна прима Красимира Стоянова. Програмата на концерта е с Великденски дух и дава обещание да допре сърцата на публиката с барокови бисери - популярни арии от творби на Бах и Хендел, и шедьовъра на Вивалди “Годишните времена ”.

Музикантите дойдоха преди малко от Милано след генералната подготовка, която организираха дружно с Марио Хосен в Миланската Скала. Те с неспокойствие чакат срещата си с варненската аудитория, която се надяват да бъде мощно прочувствена.

Концертът се реализира с поддръжката на Италианския културен институт и Посолството на Италия в България и е под патронажа на Нейно превъзходителство госпожа Джузепина Дзара, дипломат на Италия в България.

Последни билети могат да се купят от Билетния център на ФКЦ, както и.

ХХ Европейски музикален фестивал Варна се провежда от Елит Проджектс Мениджмънт с финансовата поддръжка на фонд Култура на Община Варна и в партньорство с ММФ “Варненско лято ”. Фестивалът се осъществя с поддръжката на Италианския културен институт и Посолството на Италия в България, “Експрес гаранцион ” и “Topola Skies Golf & SPA Resort ”, строителна компания “Комфорт ”, “Солвей Соди ”, “Логос ” - недвижими парцели, “Нира Комюникейшънс ” и с медийното партньорство на Радио Варна, Moreto.net, Impressio.dir.bg, Artvarna.net.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР