Водещият израелски политик обяви, че неговата партия ще подкрепи лидерът

...
Водещият израелски политик обяви, че неговата партия ще подкрепи лидерът
Коментари Харесай

Либерман призова Нетаняху да се оттегли и да освободи израел

Водещият израелски политик разгласи, че неговата партия ще поддържа водачът на „ Йеш Атид ” Лапид за министър-председател, оповестява БГНЕС.
„ Ние ще препоръчаме водачът на партията от „ про-променливия блок “ с най-вече мандати като претендент за образуване на държавно управление “, написа Либерман в. Либерман направи изказване във връзка със комплицираната политическа обстановка, в която се оказа Израел, откакто организира два кръга от избори в границите на две години , обвинявайки премиера Бенямин Нетаняху за постигането на тази рецесия.
 Авигдор Либерман подаде оставка поради примирието с Газа Авигдор Либерман подаде оставка поради примирието с Газа
Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман подаде оставка на среща на фракцията " Израел Бейтену " в тамошния парламент.  "...
" Ситуацията е директен резултат от политическия проект за оцеляване на един човек - Бенямин Нетаняху, който за четвърти път не съумя да сформира устойчиво и функционално държавно управление ", написа Лидерман. „ Всеки човек, който се интересува от тази страна, от дълго време би стигнал до верния извод и би предал властта на някой различен “, добави той. Цитирайки продължаващия углавен развой против Нетаняху (заради корупция), Либерман даде обещание на гласоподавателите, че след откриването на 24-ия Кнесет, неговата партия ще внесе законопроект, който ще принуди един министър-председател с висящо обвиняване да подаде оставката си .
Либерман означи, че през 2008 година подобен законопроект е минал на авансово четене в Кнесета с поддръжката на " Ликуд " и Нетаняху, както и на партиятя ня ултра ортодоксалните евреи. Той сподели още, че неговата партия ще внесе законопроект за ограничение на мандата на премиера единствено до два - законопроект , който Нетаняху е подкрепял в предишното. Накрая Либерман прикани всички политически партии, които се причислиха към „ блока за смяната “, да оставят егото си настрани и да предотвратят пети тур на изборите, което сега наподобява като най-вероятното позволение от политическата рецесия.
„ Разсичането на този политически възел ще се случи посредством намиране на изобретателни решения и мислене отвън стандартите “, заключи Либерман. Той съобщи, че страната ще се трансформира в „ страна в жанр Хомейни “, в случай че десният набожен блок завоюва изборите.
Призовавайки към смяна, ръководителят на " Нова вяра " Гидиън Саар написа в Туитър: " За четвърти път от две години Нетаняху не съумя да реализира болшинство от 61 депутати в Кнесета . Без Нетаняху е допустимо бързо и елементарно да се образува държавно управление. Ако Израел е по-голям за Нетаняху от продължителното му задържане на власт, той най-сетне би трябвало да завърши с патриотично решение . Призовавам Нетаняху - да се отдръпна и да освободи Израел, позволявайки на страната да продължи напред ".
 Хамас подготвяли убийството на Либерман " Хамас " подготвяли убийството на Либерман
Израелските сили задържаха четирима палестинци, обвинени в обмисляне на атентат против външния министър Авигдор Либерман. Намеренията...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР